fredag 4 januari 2013

Fredagskrönika!När tupp möter tupp - en sådan där jobbig jävel

JAA! Jag och Christer åkte och köpte en ny stor tv till min mormor och det var ju bra…
NJA! …och då är det en himla tur att jag har stor bil så att vi kan köra hem den till henne….fast…
NEEJ! ….jag blev lite väl ivrig och skulle som vanligt bara trycka in tv:n som ligger i  den där gigantiska kartongen i baksätet utan närmare eftertanke. På grund av mig klämde Christer sitt finger på kuppen . Det gjorde tydligen jätte ont. ”Ojojoj”, tänkte jag då men sa istället: ”Aj aj aj!!!” för att på något sätt visa sympati.Det har hänt att…
Låt mig istället ändra ordval.
Det händer att jag blir irriterad på Christer.
En del av mig har hett temperament, har en dominant sida, är envis, en sann ledare som tycker om att veta bäst. En sådan där jobbig jävel i en relation.

En del av Christer  har hett temperament, har en dominant sida, är envis, en sann ledare som tycker om att veta bäst. En sådan där jobbig jävel i en relation.

Ni förstår, vi är två tuppar som sprätter omkring här hemma och ingen kan segra fullt ut. Det hade kunnat sluta i otaliga tjafs (vilket det gör ibland) men vi har framförallt lärt oss att backa. Att fnissa åt oss själva när vi märker att vi börjar spåra ur. Ibland spårar det ur, då är vi så arga på varandra att vi spricker. Sedan skojar vi om det jätte länge då det kommit att bli interna skämt som säkerligen kommer förfölja oss hela livet.

En av de första gångerna när underbara söta självständiga nykära Madeleine sms:ade med snickarkillen Christer i början glänste mitt heta temperatment  igenom en smula. Då tyckte Christer jag var jätte charmig.

Två år senare sitter Christer i soffan. Han ger skenet av att vara mitt uppe i något livsavgörande med Ipaden framför ansiktet. Så ser han i och för sig alltid ut när han fingrar med Ipaden.

Jag ignorerar den upptagna minen.
Det enda jag kan tänka på är att vi ska till Clas Ohlson på lördag. Där ska jag köpa bra och ha grejer till livsviktiga pysselprojekt. Bland annat en ny lampsladd och en så kallad lamphållare till en loppislampa.

”Vad ska jag ha för hållare? Vad ska jag ha för sladd som verkligen passar den här gången?” säger jag lugnt. Det måste jag veta nu. Precis nu.

Christer tittar upp med en något förvirrad blick. Hade jag tilltalat honom? Jag stirrar tillbaka och håller demonstrativt upp den där lampan.

Ni förstår, varje gång vi är på Jula eller Biltema blir jag förbannad på Christer för att han inte kan svara på just den lampfrågan. Sådant ska han bara veta utan att veta vilken lampa jag talar om. Stackarn. I stundens hetta när den där jobbiga jäveln Madeleine vill ha sin sladd uteblir det logiska tänkandet stundtals.

Christer bröstar upp sig och det slutar med att vi blir sura på varandra och går med bestämda och dominanta steg mot kassan och köper allt annat än en sladd. Hmm.

Nu sitter vi hemma i soffan och Christer begrundar lampan noga, skruvar till och med isär lampan och tittar i katalogen från Clas Ohlson. Han ger mig till och med beröm för att jag den här gången hade sådan bra framförhållning. Mycket snart ger sig den jobbiga jäveln i Christer ifrån sig negativa girlingar och suckar.

Dominanta Madeleine får nog men försöker hejda den jobbiga jäveln i sig och fnissa:
”Nuuu böööörjar du bli lite sur”, sedan ler jag gulligt.

Det biter inte på min partner. I tanken är han redan i affären och scener spelas upp i hans huvud om när vi "dividerar" (läs munhuggs) om val av sladd.

Jag fräser ifrån. Nu får det vara nogg. Minsann. 
Sedan pussas vi istället. Christer ler lite. Jag vill le, men tycker mig ändå segra genom att inte le lika mycket. En puss duger gott och väl. Leendet får vänta. 

Vi bestämmer att jag inte ska bli arg och ha tålamod när Christer tänker högt bland sladdar inne på Clas Ohlson. Klarar vi det ska jag le med hela ansiktet i år framöver. Nåväl, i alla fall till nästa butiksbesök.

3 kommentarer:

Lina sa...

Hej!!

Kan faktiskt känna igen mej i det du skriver, kan ibland ha kort stubin... :/

Hur är det så här efter helgerna?? Har du haft en skön ledighet??

Önskar dej en trevlig helg!!

Kram*

Anonym sa...

Ha ha ha.. ni är för söta!Mysig helg på er! Kram Claudin!

dagliga smulor sa...

Hihi, men det viktigaste är att man är medveten om det själv! God fortsättning på dig. kram kram