fredag 11 oktober 2013

Hemma hos bloggvännen Annika!


Annika hade lagat den godaste svampsoppan och gott hembakat bröd. Till det drack vi vår favorit pepsi max med en citronskiva. Lovely!


Supercharmig detalj i köket!


Annika gör alltid så fint på sina hyllor! Tänk om Annika hade en inredningsbutik. Jag skulle bli urfattig men ack så inredningslycklig. 


En sådan här korg vill jag också ha. 


Jag ä l s k a r Annikas hall. Den är så himla fin, mysig och hemtrevlig. Allt är så snyggt. Allt från den svarta trappan, till blomkruka, spegel, dörrhandtag, hatthylla. Ja, allt är toppen! 

Ljusslingan Annika har runt spegeln köpte vi varsin i huvudstaden när hon hälsade på mig för tre år sedan. 

Gulligt. Sådana vill jag också ha. Hihi.


Tor. Iklädd vit lantlig dress med bruna knappar.  Han ser söt ut i den vita fåtöljen. 

Jag är en människa som blir väldigt trött av för mycket intryck då jag är på diverse utflykter. Men Annika är en människa jag genuint tycker om och hennes hem är bara så underbart. Därför blev den långa resan dit enbart inspirerande. Jag var så glad när jag kom hem på kvällen. Alla dessa värmeljus är så välkomnande tycker jag. 

Jag är nämligen precis likadan - älskar att tända massor av ljus. 


Här bor Annika. Pampigt. Huset passar henne verkligen så bra. 


Det här är en dröm. Knastrigt grus framför huset. Perfekt för Annika att dra sin barnvagn på sedan- härligt sövande för bebisen. 

 

Fin zinkskylt. Jag tror hon kanske köpte den när vi var på Granit förra året. Jag minns att det var kvalmigt i butiken och jag fick en djävulsk hostattack. 

I parkeringsgaraget var det så trångt att jag fick trixa med bilen i evigheter. Vi skrattade och var glada att inte Annikas man var med för då skulle han säkerligen ruskat på huvudet och sagt: "fruntimmer".

Det är lite av min grej nämligen, att trixa och fixa med bilen. Jag blir aldrig nöjd med en parkering. Aldrig. Det kan Christer intyga, kan får alltid säga: "Nu räcker det, det var bra redan första gången." Hihi.

På vägen till Slottsträdgården Ulriksdal började min bil låta oroväckande mycket och vi skruvade lite oroligt på oss i bilkön. Måtte inte bilen lägga av. Ingenting hände, vi pustade ut och åt en god lunch hos Rappne. 

Den rostiga jätte tunga hinken har Annika fått av mig. (skryt)


Jag hade en kasse med kläder till Annikas bebis (som ligger i hennes mage och har det bra), min kamera, en skojpresent till hennes man och en bukett blommor. Men precis här nedanför trappan gick kassen sönder och allt for i backen. Vilken lyckad entré!Efter maten tog jag och Tor en liten promenad innan vi skulle hugga in på efterrätten. Annika bor i det finaste husområdet jag någonsin varit i. Husen är vackra, trädgårdarna är vackra, grusvägarna mellan husen är mysiga och alla ser ut att ha sådan fin inredningsstil.  Man vill knacka på och gå husesyn i vartenda hus. 

I onsdags morse klockan sju satte vi (Tor och jag) oss i bilen och körde till Karlskoga över dagen. Vi hälsade på bloggaren och goda vännen Annika. 

Vi lärde känna varandra via våra bloggar redan 2008. Vi har på något vis strävat efter samma dröm att bo i ett rött lantligt hus. 

Annika har en lugn, harmonisk och rolig energi. Jag har nära till både skratt och till min skämtsamma sida tillsammans med henne. Det var extra ärofyllt att jag och Christer var på hennes bröllop 2011. Ja, vår vänskap har helt enkelt vuxit genom åren. 

Snart ska hon föda sin bebis och jag riktigt längtar. Det är så roligt att vi får barn i samma ålder och vi har redan planerat in besök på skansen när dom blir äldre. Hihi.

Annikas blogg hittar ni genom att klicka HÄR.

Kram Madeleine


4 kommentarer:

Vita huset 28 sa...

Hej va mycket fina bilder du har tagit på hennes varma fina hem.
Lät som en toppendag ni hade.

I morgon blir det bara du och jag. De andra har fått förhinder/är sjuka.
Men vi ses väl på Åsbys som vi sa vid tio-halv elva?
Du kan ju ringa mig på mitt nr.

kram Camilla

Maria-Snickaregården sa...

Vilkert vackert hem och vilken härlig dag ni fick :)
Kram Maria

Anonym sa...

Hej där! Ja, det var ett fint härligt hus! Hemtrevligt både ute och inne, de små husen var sötisar! Kul att ha vänner med samma intressen. Kul hösthelg till dig. Kram Claudine!

Anonym sa...

Hej igen! Måste bara säga att Tor är jättegullig!!! Det ser ut som om han har upptäckt sina fötter, så sött! Suck, så rart! Kram igen Claudine!