lördag 10 oktober 2015

Förhandsvisning - bara för ER!

Sovrum före


Sovrum efter


Det är en otrolig känsla att komma hem och gå en trappa upp. På entréplanet har tiden fortfarande stått stilla trettio år. Men övervåningen är...ja, jag finner inga ord. Underbar! Nu är det heller ingen byggarbetsplats längre. Alla verktyg och färghinkar är borta. Det är städat, dammat, skurat och elen är påkopplad. 

Nu är jag glad över att vi gjorde det så omfattande som att till exempel måla elementen och alla snickerier. Det gör mycket för helhetskänslan. Just nu målar vi trappan vit så piffandet får vänta några dagar. Hur säger man till två katter att "tassa INTE upp för trappan"?

Nästa helg flyttar vi nog upp. Som vi har längtat och drömt om denna stund. :)

I vår lilla "kattvinds-garderob" har vi gipsat, spacklat och målat. Ytterväggen har fått ny puts och i  fönstret har vi lagt dit en elegant stenskiva med den rätta "Gotlands"-känslan om ni förstår vad jag menar. :)

På golvet ligger ekparkett som resten av övervåningen. Nya socklar blir som pricken över i. 

Liknande modeller av vår taklampa hittar man lite överallt. Då är skärmarna ofta av ett syntetiskt och blankt material vilket jag tycker känns konstgjort och oäkta.

Är lampskärmen av bomull eller lin blir känslan mer genuin. Just min taklampa har jag köpt på Ellos.

Sidobordet har jag haft i en sisådär tio år. Guld-iga urnan köpte jag på loppis i Hälsingland i somras. Nattduksborden har jag köpt på Jysk. Jag vill helt sonika bryta av mot alla fyrkantiga former i rummet  Det runda mjukar upp oerhört mycket.

Dörren till kattvinden fanns där men var som ni ser klädd med masonit och röd tapet. Bakom masonit, miljoner spik och oändligt många timmar med färgskrapa senare - kom den här gröna sköningen fram. Spegeldörrar är jobbiga att renovera men det är helt klart värt det.

Nya guld-iga handtag har jag beställt på Byggmax hemsida. 

För den nyfikne som undrar vad som gömmer sig i kartongen är det två byråer som väntar på att monteras ihop. Jag väntar ut Snickarkillen en dag till. Det här med att montera möbler - gillar det inte. :)

Avslutningsvis: Var hittar jag prisvärda, mörkgrå och krulliga fårskinn?

4 kommentarer:

Anonym sa...

hej! Oj oj oj så snyggt! Vilka fina vilsamma färger ni valt, helt i min stil. Ja, duktiga och kunninga är ni. Fint med runda nattduksbord, vilket bra tänk. (det hade jag inte kommit på, tackar för det tipset!) och kattvinden, så trevligt litet rum, vad bra att ni behöll det, charmigt! Njut av ert fina arbete, kul att börja inreda och flytta upp grejerna. Tjo ho!
Kram Claudine!

Maj-Lis Blom sa...

Så snyggt o fräscht :)

Anonym sa...

HEJ
Kan knappt tro att det är samma
rum som förut. Ni har fixat så fint.
Som jag vill ha det.(avundsjuk)
Kram ugglan

Vita huset 28 sa...

Suuuperfint!!!
Wihoo för snart är ni inflyttade hela familjen där på den fina övervåningen !!!

Kram Cmailla