söndag 15 november 2015

Fuck dyr design - Inred på magkänsla!


Vi har alldeles för lite blommor hemma hos oss just nu. I alla fall om jag får bestämma. Blommor gör mig så glad och det är ett trevligt fritidsintresse att vattna med vattenkannan varje dag. Just nu drömmer jag om flera pampiga amaryllislökar från Slottsträdgården Ulriksdal, maffia hortensior och kompakta snittrosor i vas.  Hur ljuvligt låter inte det? 

På tal om maffigt så  blommar mina vita orkideér så smakfullt i sovrummet i min "lejonkruka". Krukan har jag köpt för 20 kr på Dollarstore och blommorna för en femtiolapp styck på Ica. Det hela ser betydligt dyrare och exklusivt ut tycker jag.

Felet många gör när dom drömmer om att inreda är att enbart snöa in sig på designer eller specifika dyra märken. Gör inte det!!! Då blir din dröm aldrig sann, i all fall mycket svår att nå. Istället ska du leta efter "känslan" och då kan en kaffemugg från Rusta vara minst lika underbar som en från NK. Eller en ljusstake på loppis för en tia istället för en för 2000 kr på Svenskt tenn. 

Vissa formgivare och dylikt älskar man bara och kanske "måste ha". Det är helt okej. Men helheten i ett hem ska inredas på magkänsla och hemtrevnad. Därför blir en tjugo kronors kruka och två billiga orkideér på annons så himla underbart. Se själva! 

Det här med att skryta med sin inredning, kaffemaskiner, mattor, vinglas och dylikt... Jag orkar bara inte med sånt! 

2 kommentarer:

Vita huset 28 sa...

Hej jättefin känsla i erat sovrum och hela övervåningen. Håller med, inte behövs de va svenskt tenn, funkar ju lika bra med en loppad ljusstake för 10 kr.
O krukan med orkidéer i är underbar, ser så där maffigt ut som känslan vi söker.

kram Camilla

Sofi sa...

Kunde inte sagt det bättre själv!:)
Nu när man är mammaledig (ja även annars med såklart:) är det toppen med billigare alternativ tycker jag. Jättefint!

Kram Sofi