tisdag 21 maj 2013

Detaljer gör hela grejen!


Snirkliga och tidlösa detaljer på en spegel som skapar skönhet.


Detaljer gör verkligen hela grejen. Jag älskar dom här små vita porslinsknopparna. De är tidlösa och gammeldags och man får lite "byggnadsvårdskänsla" av dom. De kommer från Nillas Handelsbod. Jag vet precis vart jag ska skruva upp dom...


En ljusstake som jag fyndade på loppis i ett rött hus ute på landet när mamma besökte oss en sommar uppe i Hälsingland. Jag minns att jag fyndade trasmattor och ramar den gången.  Somriga minnen!


...jag ska skruva upp dom på de grå pärlspontluckorna som jag rustat upp i flottarstugan i Hälsingland. Jag hoppas jag hinner åka dit och fixa lite mer innan bebisen kommer.


Känslan är så somrig i sovrummet - ja i hela hemmet faktiskt. Har putsat alla fönster, hängt upp spetsgardiner, plockat blommor, bäddar med somriga påslakan och låter balkongdörren stå på vid gavel dagarna i ända.

Nu har jag skördat rabarber och har kokat en stor sats med rabarberkräm som är min absoluta favorit. 

 

Jag älskar vår sänggavel som vi byggt och målat själva. Den blev precis som jag tänkte.


Jag hittade den här blommiga och genomrara hissgardinen på loppis förra veckan. Jag vet inte riktigt vart jag ska hänga den. Tills vidare får den stå mot råspontväggen, förstärka känslan av sommar och såklart se allmänt vrålsnygg ut. 


Jag har bytt ut knopparna på sängbordet i sovrummet. Jag bytte svarta mot vita med ljusgrå ränder. Gör sig mycket bättre till stämningen här inne. Bland annat mot den vita råspontväggen, det svarta trägolvet, den ljusgrå sänggaveln liksom de andra möblerna jag målat i liknande nyanser.

Även de här söta knopparna kommer från Nillas handelsbod.


Kolla in den våriga och somriga buketten som jag plockat i mammas trädgård. Det blå gör sig fint mot de ljusgrå i knopparna. Det harmoniserar!

Kram Madeleine

1 kommentar:

Vita huset 28 sa...

Hej där hur mår du nu sådär på sluttampen? Rör de sig i magen lika mycket fortfarande?

Fina detaljer, har också köpt mig knoppar från Nillas handelsbod. De hade verkligen många fina o välja på.

Kram Camilla