fredag 17 maj 2013

i ett vattenglas


Jag var hemma hos mormor för någon dag sedan. Solen värmde som en dag i juli, fåglarna i häcken kvittrade rart och hysteriskt på samma gång. 

Vi satte oss i en varsin solstol på altanen och mormor bar en tjusig solhatt. Jag åt hennes hembakade bröd med ost, skinka och grönsaker. I en kanna blev jag serverad svartvinbärssaft. Till efterrätt åt jag hembakad sockerkaka som naturligtvis var perfekt gräddad. Sockret knastrade mellan tänderna.

Vi pratade om trädgårdsväxter och om att mormor tycker om bulliga växter. Innan jag åkte hem passade jag på att plocka några blommor från hennes trädgård. Nu står dom här så sött i ett vattenglas på mitt köksbord. Den söta lilla spetsduken kommer helt till sin rätt till det fantastiska ljuset som sprider sig in genom köksfönstret.

Kram Madeleine

4 kommentarer:

Maria - Snickaregården sa...

Fin dag hos mormor ♡
Kram Maria

Anonym sa...

Hej! Låter som en underbar dag med mormor. Gullig bukett, så vårsomrigt! Ha en fin helg och Grattis till bloggdagen. Det är alltid lika rogivande att se dina bilder och få tips om pyssel. Kram Claudine!

mia sa...

hej igen!

tack för det nya ordet hi hi, hoppas att du/ni fick en skön dag sommar värmen. Vad mysigt det låter med en "mormor" önskar att jag också haft en, va rädd om henne hon verkar rar, precis som du.

kram

Emilias sa...

Vackert :)

Det är ju inte alls långt kvar tills bebisen kommer då :) Vad spännande! Förstår att i längtar!!

Ha en fin helg!
Kram