lördag 20 juli 2013

Saker till Tor!

Hej!

Jag tar vara på varenda dag och njuter av tillvaron i Hälsingland. 
Jag har velat blogga så många gånger men ibland måste jag och Tor sova om dagarna då vi är mycket vakna om nätterna. Jag sjunger för Tor, lagar mat, diskar, plockar blommor och vattnar rabatterna om dagarna. 

Vi skissar och skissar på nya köket. Nu består halva köket av lite renoveringsbestyr (mycket diplomatisk formulering) med byggdamm lite överallt.

Jag har beställt vackra sängkappor med volang till vår nya säng och till sängen i gästrummet. Då vi har en ny stor härlig säng kunde jag inte låta bli att beställa vackra tidlösa påslakan som kommer bli så fina. Min skiss på sänggaveln Christer ska bygga har varit färdig i flera månader. Men det blir ett lagom projekt i vinter hemma i snickeriet. 

Vi har haft goda vänner och deras bebis på besök. Jag tycker så mycket om dom, så härliga, roliga och genuina. Tillsammans med dom har vi ätit god mat, grillat korv och ätit ute på tomten, eldat i kaminen om kvällen, skålat i alkoholfri rosé, vid frukost har vi sett katterna komma springande med fåglar i munnen genom köksfönstret. 

Tillsammans med våra vänner har vi åkt på auktion (min första).  Det är för mig ett mysterium hur folk vågar vråla och buda på vackra saker. Jag är alldeles för blyg för det. Jag smyger hellre runt på loppisar och köper det jag vill ha i lugn och ro. 

Efter auktionen med våra vänner åkte vi vidare på en loppisrunda. Vi svängde av vid varenda skylt och gjorde finfina fynd. Några av fynden tänkte jag visa för er nu.

Det är helt perfekt att jag nu har en son som jag kan köpa fina saker till då jag själv har fullt i mina egna skåp. Hihi.Kommer ni ihåg skåpet jag målade grönt tidigare i år?


Jag köpte tre jätte billiga ramar på loppis som jag tänkte hänga i Tors blivande rum hemma i lägenheten. 


Den här ramen tänkte jag måla i samma gröna färg som skåpet. Det tror jag blir fint till de svarta ramarna och den blågrå färg väggarna har. Teckningen fick Tor av sin kusin Alice som är en riktig hejare på att rita. Självklart ska teckningen ramas in.


Jag har köpt många ramar på loppis genom åren. Men jag har aldrig sett en sådan här bakisda. Mycket bättre än dom där små grejerna man ska pilla upp och ner.


Till det gröna skåpet har jag köpt en fin liten bricka med tillbehör. Om Tor i framtiden vill bjuda mig på låstaskaffe och ta fram det här från sitt gröna skåp är det helt okej för mig. Hihi. 

Kul när man kan hitta lite andra "leksaker" än de som finns att köpa i plast i en leksaksaffär. Alla leksaker måste inte vara "färdiga" anser jag. Roligare när färg, form och vanliga saker kan sätt sprätt på fantasin istället. I vintras letade jag och mina kollegor efter gardinringar i trä till jobbet. Men nej. Jag letade och letade på loppis men fann ingenting. Nu hittade jag det på loppis i en lada! Jag slog till och de kan vara riktigt bra att ha till eventuella pyssel eller lek tillsammans med Tor. 


Fatet har jag gjort själv genom att limma fast en glastallrik på en ljusstake i glas. Vips - ett kakfat!


Vi hade som tidigare nämnt goda vänner på besök tidigare i veckan och Tor fick små rara skor i present. Perfekt till nästa sommar. Jag älskar dom där skorna och önskar att jag kunde ha dom själv - så snygga!

Kram Madeleine3 kommentarer:

Malin sa...

Vilka fina fynd :)

Kram Malin

Anonym sa...

jag gillar tors skor. så fina! kram maria

Anonym sa...

Ha ha som vi letade efter gardinringar:) kram på er // Madde