måndag 21 oktober 2013

Svisch, sa helgen!


I helgen gick vi som vanligt upp tidigt. Vi pressade juice, rostade bröd, åt kiwi och en varsin skål med risgrynsgröt som jag hade kokat. Tor var glad.


Vi åkte till huvudstaden och gick på bondens marknad på Södermalm. Titta, där står Christer!


På marknaden fanns vackra fårskinn.


Vi gick till Saltå Kvarns butik som ligger på Södermalm. Jag tänkte handla några goda grejer men kön var så lång så jag struntade i det.


Där är det mysigt och sådär hippt saker och ting bara är på Södermalm.Vi gick till ett annat "Södermalm-coolt-ställe".  Jag älskar juicer och lemonader så jag blev en smula velig när jag stod framför en hej dundrans massa fina flaskor. Köpte två men ville egentligen ha en av varje.

Våra helgfrukostar är heliga. Vi äter så mycket gott med nyhetsmorgon på i bakgrunden. Till efterrätt dricker vi kaffe och äter en kaka. Fast jag bakade bullar förra veckan så vit åt en bulle. 

Vi promenerade långt både lördag och söndag. Igår gjorde jag en kantarellpaj och ramade in fotografier. Ä n t l i g e n har jag skickat in bilder på framkallning. Bilder på Tor förstås.

Så fort snickarkillen kommer hem ska jag sätta honom i jobb att hänga upp tavlor. 

Jag har skissat på doppresent och diverse pyssel. Så helst vill jag dra med mig Christer till snickeriet NU. När man får barn får man ta en liten grej varannan dag  hur inspirerad och kreativ man än är. 

/Madeleine5 kommentarer:

Hemtrevligt hos Johanna sa...

Hej!!
Det va längesen, blev visst en liten oplanerad paus från dator och blogg. :) har läst ikapp så jag vet vad som har hänt. :) Så stor Tor har blivit! (Du får förresten gratta honom lite så här i efterskott på hans namnsdag.) Barn har så härligt mimspel, när de är glada ler med hela ansiktet och när det är ledsna syns det på hela kroppen, ändå ut i tåspetsarna. :)

Jag kan tänka mig att jag också skulle trivas med att vara mammaledig! Trots bristande sömn emellanåt tror jag tempot skulle passa mig. :) Nja, jag trivdes (slutade förra veckan) väl sådär på mitt jobb egentligen. Jobbade med psykiskt sjuka människor och det tog oftast mer än vad de gav mig - var för det mesta mentalt uttömd när jag kom hem från jobbet. Så lika bra att vikariatet gick ut. :) Ska nog göra nåt med lättsamt framöver, men först ska jag ha en välbehövlig semester.

Kramar Johanna

Hemtrevligt hos Johanna sa...

Jag glömde ju skriva att jag tycker det va en mysig helg-tradition, specielt med kakan efter frullen. :)

Kram igen

Ekenäsliv sa...

Va mysigt!
Å, han e ju söt som socker den lille killen:-)
Kram Anna

Jenny A sa...

Härlig helg! Fan vad du är snygg!!!

Kram Jenny

Madeleine Berglund sa...

TACK JENNY!!! =D