onsdag 7 maj 2014

Dyrbar vecka!


Vi renoverar verkligen köket helt från grunden. Det tar tid må ni tro men ack så fint det blir. Tor har också blivit med fyra tänder efter feber, gallskrik och sömnlösa nätter. Pust. 


Katterna är ute och ränner mest hela tiden fast här sover en kisse. Nu står vaggan på vinden. Hoppas det blir en bebis i Christers släkt så att dom kan överta vaggan. Istället har vi nu en vit spjälsäng som vi fått. 

Nu är det bara en sänggavel som fattas. Allt virke och färg är inhandlat. Nu var det bara t i d e n.

Jag vill ju också måla och tapetsera om skrubben under vindstrappan. Och luta av ett klaffbord som står på vinden. Jag skapar då alltid projekt.


Så jag fick flytta på min hemmagjorda mobil. Jag balanserade på en pall och skruvade upp en ny krok i taket. Christer är fullt upptagen med köksrenoveringen annars hade jag nog bett honom skruva. Jag blir väldigt lat med sådana bestyr när Christer är snickarkille. Hihi.


Mobilen med fåglar. Klippte ut kartong och klistrade på presentpapper. Sedan var det bara att trä i sytråd och hänga upp i mina vitmålade pinnar som jag bundit ihop.

Hade nämligen pysselmani när jag var gravid som ni säkert minns.


Här står mammas fina målningar. Min mamma är nämligen jätte duktig på trädgård, skriva, baka och måla. 


Christers stenar som ligger på stolen vid hans säng. 


Älskar den här "tomtelyktan" som jag köpte på marknad här uppe i Hälsingland. Fiffigt att göra om den till lampa. Köpte grejer på Biltema sen gjorde jag och Christer det tillsammans. 


Tors leksaker.


Vad glad jag är att jag satt ner så många lökar i blomrabatten vid altanen. Har plockat en liten bukett. 


När jag var en liten flicka fick jag välja ut en broderad tavla i en veckotidning som jag tyckte var fin. Sedan broderade mormor den till mig. Den har hängt med mig hela livet. Nu står den här på sovrumsbyrån. 


Tor har sedan en tid tillbaka blivit en hejare på att krypa. Nu håller han i sig och går omkring. Han har tagit sina första steg helt allena.  Här ser ni honom hitta ett snöre som någon minut senare var ett enda tjorv ända in i vardagsrummet. 


Jag har fick en hel skottkärra med hästgödsel från våra grannar. Jag skickade in Christer i hästhagen och skyffla, hihi. Nu har rabarbern och övriga rabatter fått sig ett härligt tillskott av näring.


Alla glas och dylikt står nere i flottarstugan och väntar på att få bli diskade och ställda i nya köksskåp. Jag har sorterat grejer. "Ha kvar grejer", "vet inte grejer" och "loppisgrejer"

Jag tänkte ställa upp ett loppisbord här vid vägen i sommar. Ni vet en sån där loppis där man lägger pengar i en burk. Har man inte jämn växel så avrundar man nedåt och så var det inte mer med den saken. Pengarna tänkte jag skänka bort till ett katthem. Det känns bäst så. 


Soffan bär vi nog upp till köket. Har ju redan förberett med kuddar och sånt då ra. Hihi.


Jag har ju miljoner gamla nummer av Lantliv, Sköna hem och Gård och torp.

Flottarstugan


Målade skåpet vitt förra sommaren med en nyfödd Tor i vagnen bredvid. Fick skåpet av min vän Luiza.

Och gamla pressade växter från början på 1900-talet som jag köpt på mässa. Coolt!


Växtpress som jag fick i 18-års present om jag inte minns fel. Älskar min växtpress. Bästa presenten ever. 
Jag har sytt gardiner av gamla linnehanddukar.Masonitskåp som blev lantliga. Christer fräste spår i lukorna och efter att jag målat dom hemma i märsta i snickeriet ser dom ut som pärlspont. Stommen målade jag förra sommaren medan mormor gick fram och tillbaka på grusvägen med Tor som i n t e skulle sova. 

Egentligen vill jag måla väggar och ett pottskåp helt vitt. Då skulle eldstaden komma fram mycket mer. Men det kommer Christer a l d r i g gå med på. Än. 


Fantastiskt med spegeldörrar som inte fått sig hundra lager med färg. Utan istället är så fint bevarad med en tunn strykning färg för typ jäääätte länge sen och man kan känna träet. Det gillar jag. Jätte mycket faktiskt.


Om eldastaden görs i ordning så tror jag att den kommer fram betydligt mer om väggarna får vara vita mot det mycket gamla ljusgrå och perfekt slitna trägolvet efter tidens tand. 


Gungstolen väntar på att vi gör i ordning den. 


Mina rensa bär grejer. 


Malou.


Fina detaljer. 


Våra köksfönster får mig att storkna varje gång jag tittar på dom. Så genuint fint. 

Vi är upp i Hälsingland och renoverar kök. Så mysigt att få den här bonustiden med hela familjen. Jag, Christer, Tor och katterna. Vi går upp tidigt som bara den och lägger oss sent.   Jag har fixat med rabatter och pallkragar och städat varenda garderob och skåp. jag skurar utemöbler och hänger täcken på vädring.

När Tor somnar gör jag Christer sällskap i köket. Jag har skruvat Ikeaskåp och fick nästan ett raseriutbrott men lyckades rädda situationen. Jag går långa promenader varje dag förutom idag då jag har ont i halsen.

Jag stoppar Tor i vagnen och postar vykort i den gula lådan. 

Jag plockar ihop grejer till min sommarloppis och katterna ränner ute. Vi eldar mycket och det är mysigt. 

Svärmor Elsa kom med hembakad budapest och bullar. "Hurra" ropade vi! Deras hund åt upp Tors matreseter på golvet (så praktiskt tycker jag). 

Jag lägger inte upp bilder på köket (som absolut inte är klart) än då jag vill att våra flotta gäster som hälsar på i helgen ska få en riktig "wow"känsla.

/ M a d e l e i n e

5 kommentarer:

Madde sa...

Det ska bli så spännande att se köket, tänk vad ni har kämpat och fixat. Men ni är saknade här hemma, Ted går nu och det är verkligen full fart. Ha det gött och hoppas vi ses snart!

Anna-Maria sa...

Åh så härligt att du äntligen har bloggat...ett långt inlägg också. Underbart!
Spännande med köksrenovering, väntar på bilder! Det kommer säkerligen bli jätte snyggt.
Härligt det låter med lång promenader varje dag, posta vykort i den gula lådan. Hur underbart är inte det att "snigelposten" fortfarande används!
Blir själv så sugen på att ändra och fixa och trixa här hemma nu när jag läser ditt inlägg. Men eftersom vi bor i hyreslägenhet så är man ju ganska begränsad till vad man får göra och kan göra!
Ha det bäst,längtar till nästa inlägg!
Kram Amie

Anonym sa...

Hej! Herrejösses vad många fina bilder från härliga Härjedalen! Och kul skriver du också. Älskar bilden med Tor där han har en strumpa på sig. Har han kanske dragit av den ena strumpan? Hi hi, vilken liten rackare. Gamla detaljer är fina, och nu är jag nyfiken på köket!!! Blir säkert jättefint! Ha det fortsatt härligt, Kram Claudine! Ps. Ja vitt på väggen är inte dumt...Ds

Anonym sa...

sluta inte blogga och tisdagstankarna. du är bäst på det. kram maria

Anonym sa...

sluta inte blogga och tisdagstankarna. du är bäst på det. kram maria