tisdag 20 maj 2014

Jag blommar, blommorna blommar, livet blommar!Vid den här tiden blommar penseerna flitigt. Det fullständigt svämmar över med blommor. Perfekt! Då kan man med gott samvete plocka fina buketter att ställa i glas lite varstans i hemmet. För det märks ju inte att man är där och knipsar. Dessa färger harmoniserar så skönt ihop. Ljust ljust gult med det vita. Min favorit är det storblommiga penseer - precis som dom här. 


Sommarminne på tallrikshyllan - För två år sedan åkte jag och Christer till Gotland på semester. Vi bodde i tält alldeles vid havet, turistade runt hela ön med bilen, åt god mat, plockade stenar, åkte till Visby och hade det så himla kul ihop. När jag tittar på dom här stenarna så blir jag glad.  


I helgen skördade jag årets första rabarber i mammas underbara trädgård. Och plockade en bukett sommar. För hur somrigt är det inte med en bukett förgätmigej?!


Jag kokade rabarberkräm.


Naturligtvis var jag tvungen att ta mig en liten smakportion med kall mjölk och knastrigt strösocker  i den här fina keramikskålen. Fattas bara. Förutom den här lagom sura rabarberkrämen som jag kokade har jag gjort en nässelsoppa också. Jag passade på att plocka en kasse med brännässlor hos Tors kusiner på landet i helgen. 
Jag tycker brännässlor är en smula läskiga men faktum är att soppan är jätte god. Och rik på järn dessutom. Finfint!
Krukväxterna är i sitt essä. Tidigare i år planterade jag om alla krukväxter i näringsrik jord. Nu har jag  börjat ge dom näring i vattnet. Det lönar sig. Blommorna växer och blommar som aldrig förr. Jag berömmer dom och ropar: "heja heja heja". Den här krukväxten är tre år gammal.


Det här är också en tapper krukväxt som hängt med några år. En vacker pelargon som är på vinterförvaring hemma hos min mamma varje år. 

Just nu verkar den ha växtvärk på min fönsterbräda. Blommar, blommar och blommar. Älskar den här årstiden. Jag mår bra av värmen, ljuset och blommorna. Man ska omge sig av blommor och vårda dom ömt = omöjligt att inte bli glad. 

2 kommentarer:

Sofi sa...

Hej Madeleine!

Vilket fint inlägg!
Älskar denna tid jag med, när kvällarna är ljusa, all blomnig och solen som strålar! Ja idag ska den visst skina hela långa dagen och det gillas:)

Önskar dig en härlig dag!

Kram Sofi

Petra sa...

Så sant;)