tisdag 28 oktober 2014

Barnrum på mitt vis!


Fyndat på loppis och man blir faktiskt megaglad. Bilen i mitten köpte jag dock på marknad i Hälsingland. 


Ärtpåsarna som jag sytt ligger i en träskål. Används flitigt av Tor. Hälla i och ur i all dess oändlighet. 


Trägrejer och ett halsband. Favoriter som används precis hela tiden. Alltid en sked eller slev i näven. 


Fin barnstol som hängt med ett tag. Min mammas morfar gjorde den. 


Min gamla. 


Näbbskor. Tor klär inte precis ut sig. Men dom är helt perfekta att lägga bra å ha grejer i. I alla fall enligt Tor. 


Trälåda med gosedjur och bollar. Vaggan kommer också från mammas mormor och morfar. Tror även den är ett hemmabygge. Imponerande!


Trevliga Maja och Linneabilder som jag ramat in. Jag köpte billigaste träramarna på Ikea och vitlaserade dom sedan.


Just nu ett mysigt blombord med får,amaryllisar och lykta med ljusslinga i. För övrigt fått lyktan av min bloggvän Annika. När Tor blir något äldre kan man lägga över tygstycken över bordet så att Tor får sin egen koja. Billigare och lite mer kreativt än att köpa ett tält. 


Eftersom Tor inte sover i sitt rum har vi ingen säng här. Desto mer plats för inredning, hihi. 


Älskar jordglober. Speciellt på kvällen då dom lyser sådär magiskt vackert. Den här hade Christer i sitt pojkrum. Gulligt va?


Så här städat är det aldrig annars. Om det är någon som undrar.


Självklart val att använda trären rundstav som gardinstång. 

För att få en känsla av helhet. 


Lyckoklöver med röda blad. Älskar den. Mamma har drivit upp den. 
Fina träpussel från loppis. Böcker och pussel är det bästa Tor vet. Björntavla från en hälsingegrannnes loppis. Rådjurstavla från Christers pojkrum. 


Klockmalva. 


Bra å ha grejer som är perfkta att plocka ner, slänga iväg, rada upp, byta plats, stoppa i munnen, slänga, plocka upp. Ja ni hajar. 


Naturligtvis i Tors höjd. Kommer ni ihåg när jag var gravid och målade skåpet grönt? Christer snickrade skåpet i mellanstadiet. Han var handyman redan då. Hoppas Tor kommer tycka att det är kul att snickra också.


Det här vackra karet fick jag av min bloggvän Camilla på bloggträffen i juni. Just precis JAG fick det. Men min son är som besatt av det, han blir som tokig. Så jag har gett upp. Han får ha det i sitt rum ett tag. Det gläder mig dock att pojken har god smak. 


Inte direkt typiska leksaker men ändå bra tycker jag. En trådrulle i trä, en kopp med fat, burkar och små rara kartonger som det varit doftljus i. 


15 kronors bricka som jag köpte på loppis för någon vecka sedan. Det var lite knepigt att glömma barnvagnen hemma och ha med Tor in på loppis. Han är lite överallt skulle man kunna säga. Men hur som haver den här lilla barnbrickan gick inte att motstå.


På samma loppis hittade jag det här "äppelspelet" som jag köpte.  Så himla mysigt. 


Spelet har ju så fina kort, man lär sig dessutom äppelsorter och det är ju faktiskt megaintressant tycker en trädgårdsnörd som jag. Ska bli så kul när jag, Christer och Tor kan börja spela spel tillsammans runt köksbordet. Äta ballerinakakor, smulig sockerkaka, dricka kaffe och saft. Längtar. För att få en helhetskänsla av Tors rum ser det ut så här. Till höger har Christer platsbyggt en klädkammare/garderob med trådkogar upp till tak och två klädstänger. Ovärderlig förvaring. Jag är kär i världens bästa man.

Man kan ju tänka på miljoner sätt när det kommer till barnrum. En sak är säker. Jag tycker det är så gulligt när mammor inreder, donar och fixar till sina barn. Härligt! Bra! Jag tänker naturnära, lugna intryck, inte så mycket saker. Jag plockar bort. Lägger till. Byter ut. Gröna växter, vackra tavlor, vädrar ofta och sätter mig ner på golvet och bara är tillsammans med Tor. Okomplicerat. Enkelt. Funkar för oss. /Madeleine

3 kommentarer:

Anna-Maria sa...

Underbart rum, önksar att jag var så påhittig när det gäller Isaacs rum! Nu börjar han dock bli större och vill vara med och bestämma! Väntar även på omtapetsering i hans rum, inne på andra året nu, blir galen! Vill göra fint där inne också ju!
Kram till världens bästa Madde, Tor och Snickaren!
//Amie

Anonym sa...

Hej! Vilket fint barnrum, med allehanda ting! Gulliga tofflor, fint med blandade saker, ja, ett rum att trivas i! Roliga texter till bilderna också, jag har läst texterna flera gånger. Smart med skåp och spegel i Tors höjd. ha det bra, Kram Claudine!

Anna-Maria sa...

Hej fina du igen!

Vart får man tag på Klockmalva? Kan man ta skott ifrån en och driva upp dem?
Kram Amie