fredag 24 juli 2015

Hälsingland del ett av två


Den senaste tiden i bilder från telefonen...För några veckor kom vi till huset i Hälsingland. Det är samma varma och hoppfulla känsla som infinner sig. Vi har inte varit så mycket i Hälsingland det senaste halvåret. Så. Gräset. Var. Långt. Jätte. Långt. Men vilken mysig kväll! 


Så öppnar man dörren och allt är ljust, fint och bedårande. Framförallt, det är vårt landställe. Jag som älskar sol och värme tycker att det varit en riktig skitsommar vädermässigt. Å andra sidan har jag då bakat dinkelfrallor. 


Kompisar till oss kom och hälsade på. Jag hade bakat havrebollar, vaniljbullar, sirapskakor och kardemumma- och mandelkakor. Stina håller i brickan. 


Nytt diskställ i trä som min mamma köpt. I love it!


Tors kusin fyllde år. Så hon fick ett fint stenhjärta och rara sängkläder. Jag köpte allt på Åhlens. 


När man har övernattande gäster hinner man med lite grann. Vi åkte på loppis. Vi fick då hälsa på i hönshuset. Är det bara jag som bara älskar den där korgen? Åååå...


Vi ska sätta in en vedspis i köket. Nu har snickarkillen lagt sten framför. Snyggt va?


Man vill ju göra det lite hemtrevligt med blomster i gästrummet. 


Jättedagkåpa och grässtrån i en stor glasburk på marmorn framför kaminen i vardagsrummet. 


Alltså får. Ge mig. Jag. Vill. Ha. 


När vi var på loppis hittade jag den här otroliga burken (kallar man den det?). Den ska hem till vårt Furuhill. Kanske stå på fönsterbrädan i vårt sovrum?


Jag har åkt och handlat med den här lille nissen. 


Pionerna hemma har ju blommat över för länge länge sen. Men i Hälsingland blommar dom nu. Ljuvligt att få uppleva pionblomning två gånger. 


Fick så snygga burkar av våra kompisar som var på besök. Älskar typsnittet. Brickan är en stor favorit och står alltid framme året om. Även den från en kompis. Gulligt!


Jag har som tidigare nämnt räddat en dörr från att eldas upp. Visst, den ser för jävlig ut men vänta bara...


Se vilken skönhet som gömde sig där bakom. Jag har kört med värmepistol på båda sidor om dörren och använt mig av en skrapa för att avlägsna all färg. Mycket tidskrävande men så värt besväret. Sedan har jag såpskurat och rengjort den ordentligt. Det blir kanske en sänggavel av det. Vi får se.3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Mysigt har ni, det syns på bilderna. Ja, riktigt irriterande regn
är det i sommar, håller med dig, jag är en sommarmänniska så man känner sig "snuvad" på de härliga soldagarna. Men jag får göra som du: Baka gott bröd och goda kakor. Mums! Fin fin bärhjälp av lilla Tor underbar bild! Och hej vad fint det blir när du renoverar!
Kram Claudine!

Anonym sa...

Ps. Snyggt med stenen på golvet, det måste jag bara säga!
Kram igen Claudine!

Sara sa...

Vilka underbara bilder, Madde! <3
Vad härligt ni verkar ha det! Underbart!
Och Tor är precis lika söt som alltid!

Många kramar, Sara