onsdag 9 februari 2011

Rutigt & Krusigt!



 

Fårskinn, persilja, rutigt och randigt. En god fröblandning att strö på salladen är ett vackert blickfång i en glasburk. Den här kombinationen känns hoppfull och vårig men fortfarande inte alltför somrig i och med det nya vita fårskinnet.

Än är det inte vår även om jag nu kan erkänna att jag skrivit en lista på fröer som jag m å s t e ha. Sedan finns det a l l t i d utrymme för bonusfröpåsar. Hur många det blir till antalet är inget vi nödvändigtvis måste diskutera på den här bloggen.

Jag tycker persiljan är både vacker och rar med sina krusiga blad. Jag brukar äta en knäckesmörgås med fetaost och persilja på till frukost på vardagar. Men det står jag mig inte på så det slutar alltid med att jag kokar havregrynsgröt på jobbet sen i alla fall. 

Hur som haver, en kruka persilja gör sig utmärkt bra på köksbänken, men den är inte nämnvärt hållbar så det gäller att man tuggar i sig bladen. Som tidigare nämnt var jag vegetarian under en himla massa år så att gnaga i sig grönt sitter i ryggmärgen kan man säga.
Kram Madeleine

3 kommentarer:

Anna Eleonor sa...

Bra idé med fröblandning!

bikim sa...

lovely pics!
love seeds!
Rosa

Maria - Villa Krutbruket sa...

Hej!

Ja, vi är sjuka här hemma. Det verkar vara en elak bacill. Det är tredje dagen som vi är dåliga. Det börjar ta på krafterna..

Otäckt med den där snubben. Ring för guds skull så fort han visar sig.

Vi hörs när jag piggnat till! Kram kram!