lördag 26 januari 2013

Lördag morgon!


Imorse gick jag upp kvart i sju medan katter och sambo fortfarande sov skönt i sängen. Jag hade bestämt mig för att baka dinkelbröd. Kolla in frukostfrallorna! Det är nog det godaste brödet jag någonsin bakat. Receptet hittade jag HÄR.


I köket i Hälsingland stod en köksmaskin som funkar finfint. Den tog jag hem, rengjorde noggrant och den funkar helt perfekt. Vi tror att den är från 60-talet någon gång. Den är nästan liten coolare än Kitchen Aid försöker jag intala mig. 

Jag menar, lyssna bara på namnet, Köksbjörn, något rejälare namn är svårt att komma på. 

Det var en lyx att slippa knåda och kämpa med degen för hand. När maskinen arbetade med degen kunde jag plocka undan och torka diskbänken. Livet kändes mycket lätt. 


Det finns massor av tillbehör till maskinen. Till brödbaket använde jag i alla fall dom här.


På borde står nya tulpaner. Igår var min mamma och mormor här på middag. Jag fick hela tre tulpanbuketter, två lila och en vit. Ljusstaken är så fin och rustik tycker jag. Köpte den på Steninge slott till Christer i julklapp. 

Till frukostfrallorna hade jag gjort juice i vår juicecentrifug (rekommenderar för juice och frukostälskaren) bestående av apelsiner, äpplen och hallon. 


Titta, där ligger Ernst design. En kapsylöppnare i gjutjärn som ser ut som en gammal nyckel. L o v e it.


På klaffbordet blommar amaryllis och ljusstakar brinner. Mysig stämning till lördagsfrukosten idag. Den vackra bordsduken är från Himla. Behöver jag ens säga att jag fått den av mamma? Nej, jag anade det.


Diskmaskinen och tvättmaskinen arbetar. Täcken hänger ute på vädring och katter som sover.

 Jag hade en nyfunnen vän på middag i torsdags. Jag blir så inspirerad av henne och våra samtal att jag nu beställt både ullmössa och musik till bebisen i magen samt böcker till mig själv på nätet.  

Nu tar jag på mig arbetshandskarna och försvinner några timmar. Nu jädrar ska jag städa vårt förråd. Heja Berglund, heja!

Kram Madeleine

2 kommentarer:

Vita huset 28 sa...

Hej vilken härlig bukett med tulpaner, älskar färgerna!

Åhh va gott med nybakt bröd, o härligt med en bakmaskin.

Hoppas de går bra o städa i förrådet.

Kram Camilla

anna sa...

Degblandare eller vad det nu kan heta av trä? Det är häftigt!