fredag 15 februari 2013

Fredagskrönika!


Hörni snubbar - hylla din sambo!

JAA! Att jag får möjligheten att växa och skapa i min kreativitet med hjälp, uppmuntran och ständiga komplimanger av min pojkvän.
NJA! Lycka när man tillslut blev uppvaktad på alla hjärtans dag. Först ledsen sen glad. Det var ju för väl.
NEEJ! Ibland anser jag att andra gör konstiga saker i trafiken, i vardagen, i sociala sammanhang bara för att jag aldrig skulle göra det. Vilket är knäppt av mig . Alla gör ju som dom vill. Jag tycker det är svårt att växa som människa ibland.

Alla människor är konstnärer. Alla utövar inte sitt konstnärskap. Jag talar inte om oljetavlor eller om instrument med knepiga noter (även om det imponerar på mig för jag besitter inte den talangen själv). Jag talar om alla människors kreativa skapande.

Konstnärskap är något man gör med själen. Att blanda en smet och grädda en kaka är konstnärskap.  Att plocka en bukett vilda blommor med hjärtat är också konstnärskap.

Att inreda ett hem, sy kuddfodral, måla en byrå, styla om på en köksbänk eller plantera blommor är konstnärskap. Det är skapande i allra högsta grad.

Jag beundrar skapande människor, att dom gör något som inspirerar och väcker något till liv inom sig. Inte enbart för att visa på en blogg utan för att hjärtat mår bra av det.

Jag tycker att det är minst lika viktigt att konstnären lever med en partner som respekterar det vackra som konstnären utövar.

Jag var själv i en punkt i livet  för några år sedan då jag fick försvara min inredningsstil, istället för att låta mitt inredningsintresse växa, utvecklas och blomma. Jag stod stilla och trampade med förbannade fötter. Så ska det aldrig vara.

Därför blir jag ledsen när många kvinnor lägger ner sin själ i sina hem, de tänker, skapar och lever inredning men inte hyllas för det. Inget heja heja du är fantastisk. Snarare ”höhö”.  Män som inte skapar eller bidrar med något kreativt i hemmet ska knipa käft, tacka och höja sin skapande konstnär till skyarna.

Vilket intresse och egenskaper ens partner än har ska det hyllas och uppmuntras. Jag tycker det är tråkigt med bilar men är oerhört glad att min kille har det genuina intresset och kunskapen. Utan honom hade jag aldrig kommit så billigt undan med min bil, jag hade aldrig förstått mig på bilar så bra, mitt självförtroende att backa med bilen hade aldrig varit så bra. Framförallt är jag så glad över att han har sin grej. Jag tackar honom ofta.

Så det här kan alla snubbar ta lärdom av. Visa ödmjukhet, tacksamhet och kärlek till det konstnärskapet. Sluta upp med att tjafsa och krångla till det.  Konstnärskap är fint.


1 kommentar:

Marie sa...

Ohh du har så rätt blir helt varm i kroppen då jag läser, för alla är vi småskapande individer som borde få cred för det. Har man skapat något som blev som man tänkt då är det ju precis det som man ska vara allra stoltast över inte jämföra sig med hur andra menar eller gjort.

Håller med,Visa Ödmjukhet och ge varandra den äran också att få känna sig skapande och kreativ,

kraaaam