lördag 2 februari 2013

Inget plastaskit här inte!

Vackra färger - naturnära och helt i min smak. Jag skulle väldigt gärna vilja ha två stickade tröjor i dom här färgerna. 

Fast jag skulle aldrig orka sticka en tröja. Däremot ska jag göra pyssel till barnvagnen. Just det här ska bli sådana här bollar (ni vet sådana man gjorde på dagis när man var liten) när man sitter och virar varv efter varv på en kartongbit.
 

Jag har ställt mitt träM på fönsterbrädan i sovrummet. Christer ville ha ett C, så jag köpte helt sonika den bokstaven på Panduro idag. Fast tyvärr inte färdigmålad. Vilken himla tur att jag håller på och målar just i färgen vit just nu. Då sveper bokstaven med i måleriet i bara farten.
Perfekt att kunna köpa mindre tygbitar på Panduro. Jag köpte randigt och blommigt idag. Och av tygerna ska jag sy små söta ärtpåsar till bebisen. Jag är inte så jätte sugen på att köpa saker i plast och hänga upp dinglande i barnvagnen. 
Fördelen med att bo i en nu färdigrenoverad lägenhet med ett Madeleine och Christerryck som inneburit att vi städat och sorterat i alla skåp och lådor (mest Madeleineryck). Då kan jag fokusera på annat - nämligen pyssel. Perfekt terapi, komma ner i varv och låta kreativiteten flöda. 

En idé avlöser en annan. Ibland kommer tio idéer på samma gång och då skriver jag ner dom i mobilen direkt. Mycket bättre än papperslappar. När man står där på Clas Ohlson kan man se direkt att det var just en elsladd eller skruv som behövdes till just det pysslet man tänkt på. 

Jag är nämligen inte sugen på att proppa ett helt barnrum fullt av "plastaskit". De blir så mycket sådant i livet ändå. Jag vill göra det jag kan för att öppna sinnen till något annat. Förresten tycker jag det är riktigt kul att kunna pyssla till mitt barn. Känns jätte coolt faktiskt. Dessutom mycket roligare än att läsa alla "mamma"tidningar. 

Kram Madeleine


7 kommentarer:

Hemtrevligt hos Johanna sa...

Apropå allt det här med plast, har du läst Underbara Claras blogg? Då blir man ännu mindre sugen, typ skrämd, av att ha plast i sitt hem, speciellt till små barn. Usch! Ekologiska garnbollar låter som en tusen gånger bättre idé än plastiga mobiler.

Vilka fina och harmoniska tyger. Panduro har mycket fint alltså, lite dyrt ibland bara. :)

Kram Johanna

Maria Emilsson sa...

Grattis!:)
Håller med dig fullständigt. Blir tillräckligt med plast i livet ändå.

Älskar dessa eko ulls nystanen. Skulle så gärna vilja ha en tröja men jag vet att mitt tålamod är inte av denna värld, men raggsockor och pulsvärmare är sköna de med :)
Kram Maria

Maria Emilsson sa...

Grattis!:)
Håller med dig fullständigt. Blir tillräckligt med plast i livet ändå.

Älskar dessa eko ulls nystanen. Skulle så gärna vilja ha en tröja men jag vet att mitt tålamod är inte av denna värld, men raggsockor och pulsvärmare är sköna de med :)
Kram Maria

mitt liv som jag sa...

Pyssel är roligt :-). Vilka härliga garner, jag är lite dålig på att sticka har för dåligt tålamod, men bollar kan jag i alla fall göra :-).

Ha det gott! Kram Jennifer

mia sa...

hej vännen,

fina blommor, jag va på blomsterlandet idag och gick runt där och bara njöt av allt fint i över en timme (tyckte personalen började titta lite på mig..)he he men det struntar jag i, det va så härligt med värmen och alla växter!

Nej plast skall man nog passa sig lite för, mina barn dock växte upp med ALLT i plast...uj uj känns inte bra men dom är friska och glada som tur är ;-) fick väl mycket frisk luft oxå här ute på landet, det kanske vägde upp eländet.

Dom där fina bokstäverna från panduro har vi oxå här hemma, jag målade dom vita och slipade av kanterna sedan, det blev snyggt, har även & imellan.Blev dock lite ställd hur jag skulle få fast dom på väggen..( har ingen fin hylla så där som ni) och ville ju inte spika i dom liksom, så jag tog fram limpistolen och satte några kluttar bak och tjoff upp på väggen, funkar perfekt.

Nä nu skall vi se på film, ha det gött i stugan

kram Mia

Marie sa...

Ohh så fin blogg och så fint med träbokstäverna, vi har också bokstäver med våran första bokstav på en vägghylla i vardagsrummet, fint tycker jag =D

dagliga smulor sa...

Åh vad duktig du är! Helt rätt, och inte så svårt. Så vill jag också göra om jag blir mamma en dag. Kram !