tisdag 23 april 2013

Det lilla huset på tomten!


Gamla vackra linnehanddukar som mamma har köpt till mig på loppis i Norrtälje. Jag sydde en fåra och vips hade det blivit fina gardiner. Utanför brusar forsen och fåglarna kvittrar.


Med fönster i två vädersträck blir ljuset sagolikt här inne. Jag är så nöjd över utdragssoffan jag köpte på blocket i höstas. Min nytvättade bil blev skitig (diplomatisk) när vi irrade på leriga grusvägar en mörk kväll någonstans utanför Uppsala. Så började det ösregna när soffan äntligen var uppe på släpet. Men jösses så fint det blev!  


Loppisfynd för en femma i Hälsingland. Trevlig text, trevliga blommor. Nice!


Stolarna ska jag måla om tror jag. Eller vad tycker ni? Skåpet har jag fått av min kompis Luiza. Antigen ska jag vitlasera eller avluta det... Hmm.. Vad tycker ni?


Lampetter från min vän Cecilia. Ute skymtar det stora huset. Nästa helg ska jag putsa fönstren för nu ser man knappt ut.


Golvet är helt perfekt. Jag dammsög det noga i helgen och Christer linoljesåpade det för två år sedan. Mer än så behövs inte. 


Handdukar/gardiner till rummets andra fönster.Underbara hjälpmedel när jag plockar bär. Får stå som prydnad resten av året i den lilla stugans "farstu".


Gammal spegeldörr som hålls upp av en rostig gryta. Enkel men genial lösning tycker jag.
Hittade gamla kartonger som jag la i eldningshögen. Däremot klippte jag ut den här loggan som kan vara fin att spara tänker jag.


Luckorna är som sagt färdiga. När det blir varmare ska jag måla stommen och byta ut bänkskivan. Färgen har jag redan så nu inväntar jag varmare nätter så att färgen torkar bättre.
Spisen måste restaureras men så länge är det en vackert prydnad. Speciellt på sommaren då jag brukar ha färska blommor i den emaljerade kannan som jag fått av min hyggliga svärfar.

Det är lyxigt att ha två hus på tomten i Hälsingland. Speciellt när det är så gammalt och välbevarat. Nu har jag vårstädat och påbörjat det där lilla fixet som krävs för att lyfta fram den här gamla godbiten till hus. 

Utanför har vi forsen som porlar och fåglar som kvittrar. Just nu ser det väldigt kallt ut i vattnet men om sommaren badar vi nästan varje dag från badstegen som jag och Christer lyckats förankra.

Tänk er att livet är som en vinterflod som tinar om våren. Nu är något nytt på väg i livet. Välkomna det goda.

Kram Madeleine


10 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Madde!

Vill tipsa dig om programserien "Svenska hus" på SVT:s Öppet arkiv. Den handlar om alla möjliga typer av gamla hus på svenska landsbygden, och jag kom att tänka på dig när jag såg att den fanns. Kanske något av koppla av med när du behöver vila fötterna (vilket man ju ofta behöver när man är gravid) ;)

Kram/Linda

Hemtrevligt hos Johanna sa...

Åh, åh, åh! Sicket härligt ställe och ser framför mig hur ni kommer renoverar det varsamt.

Hoppas du känner dig piggare,

kram Johanna

messan sa...

Jag är förälskad, vilket vackert hus <3. Precis som det ska vara i en sommarstuga charmigt och romantiskt och ett varmt lugn.
Åh, vilken fin sommar ni kommer få här.
Varm kramar

RackarTuss sa...

Åh.... så himla fint, både i text och bild - tack för att du bjöd in mig till stugan en stund :)

dagliga smulor sa...

Vilken skatt, verkligen! Är så glad för din skull att du har Hälsingland och dom där husen, det är så du! I helgen sattes vattnet på i stugan, så nu kan man vara där lite mer, härligt!
Tur för oss att vi har våra skatter. ;o)

Kram

mia sa...

hej min favorit tjej!

vart har du hållit hus?? saknar lite blogg snack....hoppas att du och lilla familjen mår bra i alla fall, kram mia

ps. underbara bilder från ERAT ställe, så mycket känsla och kärlek i dina betraktelser

Jonna sa...

vilket mysigt ställe!! (:

Jonna sa...

vilket mysigt ställe!! (:

Claras Lantliv sa...

Vilken underbar blogg du har!! :) kram

Madeleine Berglund sa...

TACK LINDA :)