måndag 29 april 2013

Uppdatering fröken!


Förra helgen gjorde jag en skiss på konsoller som Christer sågade till. 
Som Christer satte upp i vardagsrummet i Hälsingland. "Vi" satte upp en till hylla under med böcker om trädgård och byggnadsvård.


Så beundrade jag den fina taklampan som från början var en vanlig ljuslykta som vi gjorde om till elektrisk lampa. Med tygsladd och sockel i porslin. 


Om kvällarna eldar vi och det är himla mysigt och sövande. Helt ofattbart att det här rummet var två från början. Golvet bestod av en brun plastmatta och väggarna i en gul och orange tapet. 


Jag bakade en sockerkaka. Klassiskt och mycket gott. Speciellt när vi satt där i solen med kisande ögon och smulor i mungiporna.


Diskar gör jag i dom här stora baljorna. En smula omständigt men det funkar..


Jag putsade fönster i sovrum, gästrum och flottarstuga. Ni ska inte tro att det var enkla glas, nej si, det var hur många som helst. Dock var jag så fräck och sparade alla småspröjsade fönster till min mamma och mormor. Dom har lovat att hjälpa mig med fönsterputsning. Hihi.Hej på er! Min kamera är på service så jag fotar med mobilen. Jag är förkyld. Min graviditet har gått in en slutfas vilket märks på energin som har gått från hög till låg. Christer tycker jag flåsar. Jag tycker mest jag gäspar. Jag jobbar fortfarande heltid några dagar till och det tär på både mig och bloggen. Jag småduttar med lite pyssel här hemma och måste kompensera ansträngningen med en tupplur. När min kamera är tillbaka så är även bilderna tillbaka som vanligt.

Jag tackar för era kommenterar som jag svarar på inom kort.
Kram Madeleine

8 kommentarer:

Vikeskärs hem och ting sa...

God morgon! Vackert helt enkelt ni har där uppe. Inte att underskatta sockerkaka, jag bakade också det i förra veckan. Här hänger jag inte riktigt med bloggen, den vilar lite, men ska nog försöka mig på ett inlägg imorgon.
Hihi inte långt kvar nu, börjar du bli nervös? Går du på kontroller varje vecka nu?

Stor kram

Browneyedgirl sa...

Det är tungt på slutet. Se till att varva ner så gott du kan och spara energin =) Vilket mysigt ställe. Där skulle jag trivas <3
Kram och ha det fint

Emilias sa...

Hej!
ja nu kan det inte vara långt kvar tills bebisen kommer. Spännande :)

Ha en fin valborg!
Kramkram

mia sa...

Hej, där du ju!

-Men ååå nu blev jag fika sugen ju..fy på dig, jag som börjat kämpa med låg kolhydratisk kost det är INTE så lätt som de flesta skriver men jag hoppas på hälsovinst i form av super energi, men den verkar dröja...Du verkar ha krafter kvar i alla fall och röjer runt som vanligt, härligt!

Det är så befriande att få se autentiska bilder från ett riktigt hem,fint och ombonat.

Ha en skön valborg/ kram Mia

Sofi sa...

Hej Madeleine!

Ja ibland får bloggen stå tillbaka, jobb och viktigare saker som att vara gravid får ju faktiskt gå i första hand:)
Ta hand om dig och ha en trevlig Valborg!

Kram Sofi

Hemtrevligt hos Johanna sa...

Ni är så fyndiga! Lampa av en ljuslykta - det är ju bara klockrent!

Jag kommer inte ihåg om jag har kommenterat inlägget nedan eller inte, men ni har det så himla fint i ert torp. (Fast det vet du nog att jag tycker vid det här laget) Idag har jag suttit i solen och läst februaris Lantliv, ett ekonummer som bland annat handlade om att bevara gamla hus. Och jag kom att tänka på dig! Hur ni varsamt renoverar så att charmen och själen i huset finns kvar.

Jag kan tänka mig att du känner sig trött nu i slutet och det är ju inte det minsta konstigt med tanke på allt som händer i kroppen och att du går runt och bär på några tungar extra kilon. Vila och gör det du orkar och vill och se till att Christer tar hand om dig lite extra (vilket jag i och för sig är rätt säker på att han redan gör).

Ta hand om dig,

kram Johanna

Anna-Leena sa...

Åh vad mysigt och fint ni gjort.
Snyggt det blev lyktan ni gjort om till en lampa.
Kanske vore en ide jag har en likadan.

Ha de gott
Kram Anna-Leena.

Anonym sa...

Så fint ni har det däruppe och lampan... den skulle jag vilja ha ;)
Kram Maria