onsdag 3 april 2013

Svar!


Det har droppat in en hel del frågor som jag väljer att svara på här på bloggen istället så att fler kan ta del av svaren. Tack!


Vart ifrån kommer din lycka, mer än att du och Christer är kära, lyckliga och gravida! Men vad är det som får dig att stiga upp varje morgon med ett leende på läpparna?

Svar: Skulle man fråga Christer skulle man kanske få ett annat svar då han kan se mig jätte arg och jätte ledsen, fast det är ju bara ibland förstås. Hihi.

Min lycka har funnits inom mig länge, den finns alltid där även under perioder i livet då man kanske bär på sorg.

Jag strävar alltid mot att må bra och jag har framförallt hittat min grej, det som får mig att må bra. Det kan vara jätte små saker i livet men som gör mycket för just mig.  Blommor, tystnad, pyssla, baka, rena sängkläder, att byta ut tandborsten ofta.

Jag omger mig enbart med människor som gör mig gott. Därmed slösar jag inte bort min egen lycka och energi på dom som aldrig skulle få för sig att ge något tillbaka.  Det behöver inte vara dumma eller otrevliga människor. Man talar ibland helt sonika inte ”samma språk”.

Allt det här är att tycka om sig själv och ge sig själv kärlek. Till slut blir det en naturlig del av livet.

Det är helt okej att må dåligt tycker jag, det måste man ibland. Fast jag väljer att aldrig stanna i den känslan, det är inte mitt rätta element. Det är ingen människas rätta element att må dåligt. Jag kan känna/bekräfta känslan, tacka för visiten och sedan lämna den där. Jag väljer att vara glad, lycklig, att skratta, att må bra, att omge mig av värme, glädje, kärlek och humor. Jag vill ha det i mitt i liv så därför har jag det. Att skylla sin egen olycka på någon annan funkar i typ fem minuter. 

Livet ska vara enkelt, så onödigt att krångla till det. 

Jag är ständigt tacksam över det liv jag lever och de känslor jag bär på. Jag accepterar och jag respekterar mig själv ständigt.  I tacksamheten flyter livet på väldigt bra, i ett positivt flöde. Med en och annan motgång mellan varven, men det ordnar sig alltid.

Vart ifrån får du all din klokhet ifrån? Du är ung men så mogen och vuxen, med all klokhet så skulle man kunna tro att du är en 80 årig kvinna, detta skall vara en komplimang fast det låter som en elakhet.


Svar: Det är absolut en komplimang, tack så mycket. :) Det var ett medium som sa till mig en gång att jag hade en gammal själ i mig och att jag hade en helande effekt på människor och barn i mitt förra liv. Kanske är det så, vem vet?!

Jag tror att klokhet överlag kräver eftertanke. Alltså tid till att fundera, grubbla, fantisera och spekulera. Som person tycker jag om att iaktta, känna in och läsa av människor och miljöer.  Just det här att k ä n n a tror jag är viktig för min egen klokhet.


Vart ifrån får du din inspiration till er vackra inredning?

Svar: Tack. :) Jag vill att mitt hem ska vara hemtrevligt och tryggt och det är min utgångspunkt när jag inreder. Det ska också göras utifrån mig, min själ Madeleine.  Jag återkommer till det här med att k ä n n a. Vad är det som känns bra hos mig.

Sedan tror jag på att rensa och plocka bort saker. Har man för mycket saker framme blockerar det det skapande flödet i inredningen.

Inspirationen kommer alltså från mina känslor och gamla hus och trädgårdar som väcker mycket kraft och kärlek inom mig.

När du skriver dina krönikor, hur går du till väga? Har du anteckningar du går efter? Eller skriver du bara det du kommer att tänka på just då!

Svar: Jag skriver krönikor direkt från hjärtat/magen/huvudet utan anteckningar med blandat resultat. Ibland går jag och irriterar mig på något och tänker: ”Det här är en fredagskrönika”. Ibland sätter jag mig med en tom dataskärm och stirrar blint. Men 20 minuter senare har jag en färdig krönika. Det bara händer, bokstäverna bara bara flödar. Jag släpper kontrollen och låter kreativiteten leda mig. Det tar aldrig längre tid än en halvtimme.

Jag började läsa Linda Skugges krönikor som fjortonåring och älskade själva konceptet. Personlig text med åsikter. Jag började skriva just ”personligt” väldigt tidigt med en öppen dagbok på ”Lunarstorm” när jag var en sisådär 15 år kanske. Den blev snabbt populär och sedan har mitt skrivande fortsatt i form av debattartiklar, insändare och krönikor. Jag har alltid hållit igång det via gymnasiet då jag gick just textkommunikation som inriktning och sedan vidareutbildade mig till journalist.

För att få till en bra krönika tror jag att det kräver att man har sitt unika sätt att skriva på, en bestämd åsikt och sedan relatera det till något personligt i texten.  Det får gärna vara lite kul ibland också med en liten knorr. Enbart arga krönikor tycker jag är deprimerande. Jag tycker om när en krönikör kan driva med sig själv en smula.


Kommer du att blogga om din bebis?

Svar: Ja, det faller sig säkerligen helt naturligt att bebisen får vara med på ett hörn precis som snickarkillen och katterna. Faktum är att han sparkar som bara den just nu när jag skriver detta. Annars är jag restriktiv med att skriva om min graviditet, det känns alldeles för privat. 

Tror du att du alltid kommer att blogga?

Svar: Bloggen har ju blivit en del av mig och en stor del av mitt skapande. Det skulle vara mycket svårt att släppa taget om ”Mitt hem och jag”.  Just nu älskar jag att blogga och jag väljer att stanna kvar i den känslan.

Skulle du kunna tänka dig att flytta till Hälsingland?
Svar: Ja, kanske. Dialekten är väldigt rar och omgivningarna fantastiska. Det finns en helt annan kultur där med bärplockning och fiske som jag blir imponerad av. Just idag älskar jag lägenheten vi bor i här i Märsta och stormtrivs. Vi har vårt hus att åka till på helger och lediga dagar. Det funkar toppen! Jag älskar nuet helt enkelt. :)6 kommentarer:

Anna-Maria sa...

God morgon finaste du!
Tack för underbara och genomtänkta svar på mina frågor!
Låter alldeles underbart att kunna ha sådan kontroll över ens liv, lycka och sorg.
Men det är ett mycket klokt val att leva så där måste jag säga!
Det där med att umgås med människor som ger tillbaka av sin energi lärde jag mig för många år sedan av en arbetskamrat. Så dem som bara tar och tar av min energi utan att ge tillbaka har jag sagt "adjö" till!
"Dina andra sätt " att leva livet skall jag anamma tror jag! Det låter så skönt att kunna leva så som du gör, se det vackra och det fina i det enkla och kunna njuta av livet så himla mycket " bara för ett par rena sängkläder"!
Du är verkligen underbar och jag håller med den där spågumman!
Kram Amie

Sofi sa...

Hej Madeleine!

Så kul att läsa om dig! Du är en klok och inspirerande kvinna ska du veta!:)

Så söt själsäng! Kommer bli fint med tapeten:)

Kram på dig

~ Eva ~ sa...

Tack Madde för Dina ord hos mej <3

Jag läste det här inlägget tidigare idag, och har tänkt mycket på det.

Du är så klok.
Har sån insikt, och är så stark att leva därefter.
Som vore Din själ, en äldre kvinnas...Ja.

Jag tycker om att genom bloggen få följa de vackra stigarna genom Ditt livsval.

KRAM,Eva


Vikeskärs hem och ting sa...

God morgon! Usch då att det började på påskafton, men som du säger lyxproblem och det är ju så nära så håll ut :)
Kommer bli så fint i sängen, vart ska du köpa täcken? Alltså örgott m.m.? Jag ser framför mig ett med lite spets hihi.

Hur blev det med linneörngotten?

Jodå syrran fick en liten Liv :) Jättesöt, vi ska dit nästa helg och kika på henne.

Mitt onda, nej inte gått över ännu. På dagarna när det kommer så är det liksom ok då har jag ju något att göra för att glömma det, men nätterna, nja inte så kul, men jag härdar ut hihi.

Mysigt det låter, somna vid öppna spisen i knastret, hujeda mig så gott.

På Peters jobb så kallar de dem vid förnamn faktiskt. Idag skulle ha för första gången köra fångtransport till Örebro, han var jättenervös hihi.

Nej, nu måste jag käka upp frukosten :)
Ta hand om dig, kram

mitt liv som jag sa...

Vilka fantastiska svar, jag blir glad när jag läser dem. Det är så härligt att få läsa om människor som verkligen mår bra, trivs med sig själva och vad de gör, tack för att du delar med dig!
Kram Jennifer

Ekenäsliv sa...

Tack du härliga kvinna för att du delade med dig av det här!!!
En härlig helg önskar jag dig!
Kram Anna