måndag 13 maj 2013

några dagar ledigt


Här hemma är det rena rama försommar med blommor att plocka. Men i Hälsingland får man vänta lite till. Så jag plockade några syren och vinbärskvistar på tomten istället. 


Jag öppnade upp och vädrade i gästrummet för vi väntade besök... Här ser ni den söta spegeln som jag fick i present av min bloggvän Annika.


Syrener även här såklart.


Lampan väntar på att hängas upp...


....här..


De sista gardinerna satte jag upp i flottarstugan... Jag hann tänka tanken att jag skulle börja måla skåpstommen som ska bli ljusgrå. I samma tanke insåg jag att jag saknade ork så det får bli en annan gång.


Gästerna bodde i gästrummet som var mitt absolut första projekt med huset. Byrån är Christers gamla som jag målat och bytt ut beslag på. Pallen stod i huset som jag sedan klädde om. 

Litet strykjärn på golvet kommer från mormor. Växtpressen fick jag i 18-års present typ. Lyktan är ett loppisfynd från Hälsingland. Golvet? Tja, det bara låg där under en plastmatta som jag dock fått slipa som en g a l n i n g.


Vi fick fina presenter av våra gäster. 


Den här underbart vackra gröna flaskan till vänster. Jag har alltid velat ha en sån.


Och en härlig örttork som jag ska använda flitigt.

Vi har varit i Hälsingland några dagar. Mamma och mormor hälsade på oss och dom har arbetat som flitiga myror. Putsat klart alla spröjsade fönster och hjälpt mig med all trädgårdsarbete. Det har varit guld värt.

Jag är van att ha ett högt och intensivt arbetstempo. Därför känns det konstigt för mig att jag inte kan jobba på som vanligt med huset och trädgården längre. Jag har varken den fysiska eller psykiska orken nu när graviditeten börja närma sig sitt slut. 

Vi har grillat, ätit min hembakade äppelpaj, gått på promenad och eldat i kaminen. Mysig helg. 

Kram Madeleine


4 kommentarer:

Lina sa...

Vilken tur att du har så snäll mamma och mormor som kommer och fixar när du inte orkar själv... Önskar att jag hade det också med min mormor fyller 96 år på torsdag så hon slipper...

Vad spännande det måste vara att ni snart får träffa den lille i magen!!

Önskar dej en trevlig dag...

Kram på dej*

vitadrömmarobusigabarn sa...

viljken fin blogg du har!
ha en härlig dag
kram Tina

Sofi sa...

Hej Madeleine!

Vilken mysig helg du haft med mamma o mormor:)
Har du gått på föräldraledighet nu eller jobbar du fortfarande?
Jag gillar verkligen att se bilder från ert fina hus i Hälsingland, det får mig att drömma mig bort en stund:)

Ha det gott!

Kram Sofi

Petra sa...

Mysigt med stuga;) Jag vill också njuta av livet i en liten stuga! Kram på er!