måndag 10 juni 2013

I mitt kök!


Pallen i köket är egentligen katten Melinas. Hon sitter alltid här med kisande ögon och tittar på när man stökar i köket. Många gånger tycker jag att hon är så söt och ger henne en kattvitamin eller knaprig godis som hon tacksamt tuggar i sig.

Just nu står min rara pelargon "Viva Madeleine" här då jag har så många små vaser med sommarblommor överallt.


Förra veckan bakade jag jätte goda surdegsbaugetter med recept från Leila. Jag hade sesamfrön och pumpafrön på mina. Gott och dekorativt! Nu har jag både hembakade frallor, baugetter, surdegsbullar och kakor i frysen. Mums!

Det tar sin tid med surdeg men är man ändå hemma hinner man göra miljoner andra saker samtidigt.

Jag har dessutom en baugetteplåt som gör att dom håller sin fina form. För att lyxa till det ordentligt brukar jag grädda bröd på en stor tung baksten som jag värmer i ugnen en bra stund innan.

Älskar för övrigt vår nya skärbräda i trä från Designtorget som var mycket prisvärd. Älskar det genuina och rejäla!

Kram Madeleine 

Ps. Jag kan pladdra på om inredning och blommor hej vilt. Graviditeten och bebisen har jag hållit mycket privat under hela tiden. Naturligtvis berättar jag när han är här i ett blogginlägg. Han kan faktiskt vara här precis när som helst. Gissa om jag är pirrig och förväntansfull på samma gång. Tack!

8 kommentarer:

Anna-Maria sa...

Förstår att om du vill hålla bebis där inne lite anonym, bara för att man bloggar så behöver man ju inte vara öppen om allt!
Kram

Ekenäsliv sa...

Frsächt och sommarfint i ditt kök!
Mmmm, så gott bröd!
Å, tänk va spännande att lille gossen snart kan vara här!!!!!!!!
Sköt om dig!
Kram Anna

Matilda sa...

Jösses så gott brödet såg ut! Jag har försökt mig på surdeg ett par gånger men får inte riktigt till det, tyvärr. Å andra sidan så blir det sällan som jag vill när jag bakar!
Har nog bättre hand med både katter och pelargoner! :P
Ha en fortsatt fin måndag! :)
Kram

Browneyedgirl sa...

Mums vad gott med bröd =) Skulle vilja testa baka surdeg, har en bok fylld med recept men har inte kommit så långt. Kram och ha en toppen fin dag <3

mia sa...

Bäbis??..kram<3

http://mysbella.blogg.se/ sa...

Surdegsbaugetterna ser verkligen jättegoda ut!:)

Ha en trevlig kväll!

Kraam Izabell

Hemtrevligt hos Johanna sa...

Ja, jag blir lycklig när det ploppar upp massa grönt, speciellt när jag inte var ritkigt säker på att det skulle ta sig!

Och ja en spetsgardin kändes helt rätt, när jag hängde upp den var det bara "just det, så ska det se ut". :)

Va fint att ha en pelargon döpt efter sig (för så är det väl? :)). Jag hade gärna haft en Viva Johanna på fönsterbrädan...

Vet du vad jag kom på nu, nu när jag bor i Skövde är det närmare för mig att komma upp till Stockolm. Jag kan nästan åka över dagen och hälsa på dig. :) Kanske efter sommaren när bebben har vuxit sig lite större?

Kram Johanna

Vikeskärs hem och ting sa...

Om jag känner rätt så tror jag du har fått en liten nu eller iaf håller på att få en :)
Stor kram väntar med spänning.