onsdag 3 juli 2013

Hej från Hälsingland!


Om kvällen tänder jag lampan i fönstret i gästrummet.


Plockade in en ros från framsidan och ställde i sovrummet. Ljuset flödar underbart i sovrummet. Det här ljuset i kombination med rosen - underbar kombination!


Här står det flaskor och trängs. Även det här från sovrumsfönstret.


Vi har beställt en ny säng. Den vi har nu är nämligen fruktansvärd. Christer domnar bort i händer och armar. Jag får ont i varenda muskel. Och Tor får inte plats. När vi beställde sängen köpte jag de här randiga kuddarna till soffan. Hur snygga som helst tycker jag som är helt tokig i ränder. Love it!


Jag plockade blommor från trädgården och ställde i ett krus på köksbordet. En skål med persikor och nektariner är ett gott och somrigt måste!


Det här är katten Melinas korgstol. Bara så ni vet!


Här är jag och Tor. Han fick följa med mig och plocka sallad till middagen idag. 

Nu har vi varit i Hälsingland en vecka. Jag har gått på loppis med Tor (men gjorde inte ett enda fynd), gungat hammock och hängt med Tor dygnet runt. Vi har lärt känna varandra bra han och jag. Vi är samspelta vid matning och blöjbyte. Han tycker om när jag sjunger för honom och älskar att somna på mitt bröst.

Folk säger att man inte hinner med någonting när man har en bebis. Jag kunde inte förstå att det var sant när jag var gravid. Det är klart man inte hinner måla en möbel, men tvätta, duscha, laga mat, kanske till och med baka. Det hinner man! Man låter väl helt sonika bebisen vara med hallå! Tji fick jag.

Även om tiden finns, krävs kraftansträngning för att orken överhuvudtaget ska finnas.

En del bebisar sover hela nätter, min bebis gör det inte. En del bebisar sitter i sin "babysitter" nöjt och tittar på när man pysslar och stökar i köket. Min bebis gör det inte. En del bebisar ammar en sisådär 10 minuter. Min bebis ammar betydligt längre än så. En del bebisar somnar bums när de ligger i vagnen. Min bebis gör det inte. 

Om man ska lyda rådet att sova när bebisen sover kan man aldrig torka av diskbänken, borsta tänderna eller ens titta sig i spegeln och säga att man man är en fantastisk och helt fenomenal människa som överhuvudtaget överlever med så lite sömn.

Om man däremot skippar vilan (någon gång ibland) hinner man diska undan frukosten, borsta håret och ta fram kyckling ur frysen till middag medan bebisen sover. 

Därför är jag glad över att jag aldrig haft ambitioner om att uträtta stordåd i mina möbelrenoveringar och baka flotta bakelser under den här tiden. Det här är inte gnäll, det är bara ett rent konstaterande. Därför förstår jag helt plötsligt varför vi har en dag som kallas för mors dag som borde finnas varje dag. Oh man, vilka superkvinnor alla mammor är! Amen! 

Kram Madeleine

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag bara ler när jag läser texten om att man inte hinner med nåt som nybliven mamma.... Nu vet du, hihi.... Verkar som att ni har det bra däruppe! Saknar er! Kramar / Jenny å Charlie ;)

Luiza sa...

Skriver under på varje stavelse :).
Kram söta.

Vikeskärs hem och ting sa...

Fin fina bilder :)
Själv kämpar jag med influensan på min semester, det är väl typiskt. Jag blir alltid sjuk i början.

29 november får vi också en liten kille. Som jag redan visste hihi.

Har redan köpt lite bebiskläder.
Är det för tidigt att åka till Gekås och köpa basgrejor? Själv tycker jag inte det, jag vill liksom vara klar med allt i slutet. Så kan man fördela så blir det inte så dyrt heller. Sen i augusti beställer vi vagn och köper spjälsäng, låter väl som en bra plan? :)

Njut nu av tiden, Stor kram

Vita huset 28 sa...

Hahaha känner igen mig allt där. Hade också massa tankar o ideer om vad jag skulle hinna med bebis.
Men nää sörru så blir de ju då inte!

Min sov också bara på mitt bröst i början. Somnade väl 4 på morgonen när både jag o mannen är kvällströtta o fick panik. Ammade massor, ville inte ha napp eller sova i vagnen. Men efter några månaders tragglande så vände de mesta när hon va 3 månader.
Då funkade vaggan, sova i vagnen o somna vid 23 på kvällarna. Ja o nappen började nog va lite god iaf.

Du fixar ju detta du superkvinna. Ha de bäst o mys massor, den tiden kommer inte igen. Saknar den allt ska du tro.

ha en skön torsdag
Kram Camilla

Anna-Maria sa...

Ja, du gumman! Den första tiden med bebis lever man som mamma i en tjock dimma! Dimman kallas trötthet! Jag kommer ihåg den, det var fruktansvärt! Men sedan kommer tiden då man får lite tid över till sig själv och den tiden är ljuvlig.
Som spädbarnsmamma skall man inte ha några krav på sig, man skall bara vara och ta dagen som dem kommer och hoppas man orkar och hinner plocka fram middagsmaten så den hinner tina innan det är dags att tillaga den!
Njut njut av dessa "lata" dagar och njut av din son, hur hemskt det än låter så kommer aldrig dessa dagar åter!
Kram Amie

Ekenäsliv sa...

Amen, kunde inte sagt det bättre själv;-)
Han e ju bara såååå söt er lille kille!!
Njut och ha det bra nu!
Kraaaaam Anna

Anonym sa...

Hej! Vad mysigt ni har det i stugan! Och Melina har det fint också, det syns på bilden. Kurr,kurr...
Ja, precis så där är det med en liten baby som du skriver. Ni är så fina på bilden. Ha en fortsatt härliga dagar i Hälsingland!
Kram Claudine!