fredag 12 juli 2013

Sommar och semester på mitt vis!


Vi har suttit i trädgårdsmöblerna på gräsmattan och ätit sillunch. Potatisen är inte färdig än i landet så det fick bli köpespotatis. Men gräslöken däremot klippte jag från rabatten. 


En morgon plockade jag smultron och blåbär på tomten som vi åt i frukostfilen. I torsdags fyllde Tors kusin Alice sju år. Hon är en pysslig tjej så jag tänkte att ett paket med cupcakesmix, strössel och muffinsformar (ej med på bild) var en perfekt present.  
Man tager vad man haver på landet. Därför slog jag in presenterna i tapet och krusade ett rutigt rosavitt presentsnöre.Jag tog ett helt vanligt vykort och klippte till ett hjärta. Ett födelsedagskort med hundar känns självklart till en sjuårig tjej. 


Jag lyckades skramla ihop blåbär i skogsbrynet som räckte till en paj. Den blev helt otroligt god - ovanligt god skulle jag vilja påstå! Framför "Sommar med Ernst" åt jag upp den sista biten med en rejäl klick vaniljsås. Sååå gott!!!

Vi har hunnit vara hem till Märsta en sväng, åka tillbaka till Hälsingland igen och jag har sett fler loppisskyltar än någonsin. Jag blir alldeles ivrig och matt på samma gång. 

Eftersom jag inte har överflöd med energi har jag inte orkat åka på någon loppisrunda...än.. Men det kommer det garanterat bli när min mamma och mormor kommer upp och hälsar på oss i sommar. 

Jag längtar till torsdagar då det är "Sommar med Ernst" och blir inspirerad av varje sekund av programmet. Fantastisk säsong! Jag, Christer och Tor sitter bänkade i soffan. Liksom söndagar då det är Varg Veum.

Nja, nej, sommarpratarna i P1 är överlag ingen höjdare i år. Istället lyssnar vi på P3 hela dagarna ute på tomten. 

När jag går promenader med vagnen passar jag alltid på att plocka blommor och ställa i krus och glas här i huset. 

Sallad skördar vi varje dag till varje måltid. Jag läser en alla tiders trädgårdsbok av trädgårdsprofilen Gunnel Carlsson i hammocken när Tor sover middag. 

När jag vattnar i rabatterna passar jag på att dra in långa djupa andetag från mina pioner som blommar (hurra!).

Christer grillar så god mat och vi njuter länge av måltiderna och dricker kaffe och fikar kaka efter maten.

Jag kollar brevlådan längs vägen varje dag men där ligger sällan något. Min mamma skickar kort för hon är nog den ende som vår adress hit upp. 

Mitt i alltihopa är jag så lycklig över att vi nu har internet här i huset som inte ens haft 3G tidigare. Vår tredje sommar och NU har vi internet. Lyx för jag kan blogga, läsa bloggar, kolla mail och spana in SVT play.  Whohoo!

Tack för ordet.
kram Madeleine
1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Låter som ljuvliga sommardagar hos er! Riktigt snygga paket du har gjort, det blev säkert uppskattat. Mums med bär...
Fortsätt njut och från Kram Claudine!