torsdag 10 oktober 2013

Vedspisen!
I lördags var jag och Christer på äventyr. Ni vet ju redan att både jag och Christer älskar gamla hus, även de som står övergivna. Just här huset tillhör min kompis Madde som jag var hemma hos för någon vecka sedan. Det är lite kusligt i det här gamla huset. Husspöket stod och tryckte inne i badrummet på övervåningen.

Eftersom huset ska rivas så småningom monterade vi loss vedspisen. Vi ska ge det mycket kärlek och tid till att fixa till vedspisen. Vår tanke är förstås att den ska monteras in i vårt nya lantkök i Hälsingland.Vi hade aldrig slitit ut en vedspis tidigare men det gick finfint och tungt var det må ni tro.

Det är så underbart att leva och älska en människa som är som jag: blir glad, lycklig, varm och inspirerad av just en vedspis. Fantastiskt.

Medan Tor tog en tupplur i vagnen ute så kånkade vi ner vedspisen till bilen. Pust. 

/Madeleine 

4 kommentarer:

Villa Björkenäs Backen sa...

God morgon !

Villen fin vedspis.
Vi älskar också gamla gis och sllt gammalt.
Just att få uppmurad vårat vedspos som står i vprt Lantkök är ju drömmen.
Vilket charmigt hus dom ska riva....

Ha en fin fin dag!
Kram

Vikeskärs hem och ting sa...

Heej!

Ååå kommer bli så fint med den vedspisen, dem ger ju väldigt mycket värme också, vi hade en sådan i vår stuga och man behövde liksom inte ha elementen på.

Ja just, julmarknad är det ju där med. Låter galant :)

Oj oj vilket ruskväder vi fått nu. Men en anledning till att få tända ljus.
Ha en mysig dag, Kram

Sofi sa...

Hej!

Vilket härligt gammalt hus!
Jag hoppas att jag kan komma på Lördag. Maria och familjen ligger hemma o är sjuka, jag skulle ju åkt med henne så nu blev det lite krångligare;) Ska kolla sista minuten tåg imorgon kväll och hålla tummarna för att min sambo kan skjutsa mig till station:)

Hoppas vi ses på Lördag!

Kram

Madde sa...

Charmigt hus... hua... tur att de inte vet historien bakom. Ska bli så spännande att följa vedspisens resa! Kramar ägaren till det fina huset