måndag 9 december 2013

Hejsan svejsan!


Förra tisdagen fick jag en bukett rosor av Christer. Han uppvaktar mig med blommor lite då och då. Jag älskar att få blommor och blir lika glad varje gång. Mentalt viftar jag på svansen!


Herre jösses vad det går åt ljus. I lördags åkte vi till Ikea och fyllde på förrådet. Ljusen la jag upp fint på detta vis. 


I fredags roade sig Christer med kompisar och jag hade middagsbjudning hemma istället. Jag lagade en jätte god svampsoppa i grytan som skymtar där bakom. Jag grillade på bröd med brieost och salami som pålägg. De söta vita blommorna fick jag och ställde ner i trådkrukan. Den har jag köpt på Vita boden i Märsta. 


Förra veckan packade jag och Tor in oss i bilen och åkte till Slottsträdården Ulriksdal. Under tystnad insöp vi julinspiration, köpte en gigantisk amaryllis och en maffig vit julstjärna. Och mossa förstås. 




Amaryllisen står i vårt sovrum som jag för övrigt julpyntat lite extra i år. Jag vill ha det mysigt och juligt då man ammar och vistas så mycket i sovrummet. 



Ja, här ser ni förresten den vita julstjärnan på det ljusgrå bordet i sovrummet. Fin, eller hur?


Så kom det snö och blev kallt. Min halsduk har åkt fram. 


Liksom sköna vantar som jag fick av Christer när vi var jätte nykära. Jag vet att jag bloggade om dom då. Det gamla blogginlägget om vantarna kan ni se HÄR.



Tor är också rustad för vinter. Söta små tofflor som han fått av sin farmor och farfar. Den underbara tröjan har hans farmor stickat. Mössan köpte jag till Tor förra vintern på rea när jag var gravid. Som ni förstår har jag världens sötaste bebis. Hihihi.


Tor har fått en korgstol i miniformat av sin mormorsmor (alltså min mormor). Så himla sött. Den kan han sitta i när han blir lite äldre och får med stor sannolikhet flytta upp till vårt hus i Hälsingland.


Här sitter hela gänget! Nallebjörnar som Tor fått ärva av sina kusiner. Lamm från Luiza och kanin från Annika med bloggen Vikeskärs inredning och ting som ni hittar HÄR.


Till och med Tors mobil ovanför sängen är pyntad med en röd julstjärna.



Kuddarna i soffan har fått en julig outfit om ni undrar.


Här trängs yllefiltar som används flitigt.


Mäktigt är ordet! Nu blommar den fantastiska amaryllisen som jag fick av mamma. Hon köpte den på Slottsträdgården Ulrikdal. Ljusstakarna i fönstren lyser fridfullt. 


Ny duk. Fått av mamma. 


Stolarna har jag klätt om. Det kändes lite tokigt att ha blå överdrag mot rödrutig duk.


Detaljer.



Juliga grejer.


Julstjärna i sovrummet. Fint mot den vita råsponten.





I dom här krukorna händer inte ett skit. Hmf.

/Madeleine




3 kommentarer:

Maj-Lis sa...

Tjena! blir så glad när jag läser din blogg :) Å Tor bara växer :) säg till om ni vill ha skottat säger Chriter. Kram

Maddelän sa...

Jag minns den där mössan så väl. Känns lite som det var alldeles nyss men ändå så länge sedan du berättade att du köpt den. Tor är iallafall helt bedårande i den. Den är som gjord för honom:) kram på er

Anonym sa...

Världens finaste mössa med den härliga tofsen på jättefina Tor! Och tröjan är ju hur fin som helst!
Hmmmm...nu fick jag insperation på juliga saker till hemmet. Vad hemtrevligt ni har det,ha det juligt och mys pys!
Kram Claudine!