söndag 22 december 2013

Hemmagjorda bokstäver!


När jag var på bloggträff med Vita huset 28  i Köping såg vi bokstäver som var tygklädda i en butik. "Det här kan man ju göra själv" sa vi i kör. Sagt och gjort. Christer kapade till några träbitar som var lika breda på alla sidor.Sedan vadderade jag bokstäverna och klädde in dom i tyg.  


På baksidan stiftade jag fast alltsammans. Alltså ingenting för bebismunnar. Bokstäverna måste med andra ord förankras väl på väggen. Den blommiga bokstaven ska sättas upp i Hälsingland. Den blårandiga ska sättas upp i Tors blivande rum. 

Det är skönt att göra något inlägg som inte handlar om julen. Att pausa julen en smula. Jag har nämligen lagat en julig måltid varenda dag den här veckan. 

Igår pysslade och donade jag i köket hela dagen. Jag gjorde tre sorters julgodis, revbenspjäll, risgrynsgröt och en ny laddning med lussebullar. 

Jag har julpyntat precis som alla andra år. Hängt upp julgardiner, köpt massor av julblommor, bäddat med juliga sängkläder, dekorerat hela balkongen med granar, ris och slingor. 

Köksstolarna har jag klätt om med jultyg, bordet har en julduk, ljus lyser överallt, Tor har fått julpyntat både i vagn och vid skötbord (ja det är lite väl ambitiöst men ändå nödvändigt). Jag har gjort julmat och bakat julgott. Jag har köpt röda tulpaner och ställt på köksbordet. Granen är klädd med allt möjligt pråligt jag jag hittade i jullådan.

Jag lyssnar till och med på en julskiva i bilen. Jag har införskaffat en ny blus att bära på julafton. Varje torsdag har jag under tystnad beundrat "Jul med Ernst". Jag har svurit över att jag inte lyckats få tag på någon mistel. 

Julklapparna ska bli roligast att ge bort. Jag har lagt ner så oerhört mycket tid och energi på dom i år. 

Tor har lärt sig att springa och styra med sin gåstol. Varje gång styr han mot granen och rycker i grenarna. (Fick flytta upp kulor och lampor).

När jag är sådär proppmätt av all den goda maten någon dag efter jul kommer jag att längta efter kornettblommor och fuktig såjord. 

/Madeleine

5 kommentarer:

Vita huset 28 sa...

Men åhh va kul att du gjorde bokstäverna!
Blev ju hur snygga som helst ju!!

Ja lite julpaus behövs, här har kalasats för fullt.

Ha en bra julvecka nu vännen
Kram Camilla

Fröken Fräken sa...

Oj vad du är duktig i dina julförberedelser! Jag kan säga att jag nog bara gjort en tredjedel och ändå känner jag liiiiiite, liiiite att jag är liiiite mätt på jul..om man törs erkänna det? Men julledigheten? Absolut inte mätt på den!
Hur som, en riktigt god jul till dig!

Anonym sa...

GOD JUL i stugan!
Fiffiga bokstäver, jättefina!
Hmmm... det låter gott med din mat och allt det andra du har gjort. Själv har jag en knäck i munnen, underbart!!!
Kram Claudine!

Ekenäsliv sa...

Så fina!
Vill önska dig en riktigt GOD JUL!
Julkramar Anna

Anonym sa...

god jul madeleine. hälsa hem. kram maria