fredag 6 juni 2014

Sommar


På förmiddagen tog jag Tor under armen och gick ut till mina rabarberplantor. Jag tycker dom växer dåligt trots att jag gödslar och gör mig till. Hur som haver knipsade jag av några stycken (jag vet att man typ ska dra/bryta av men aja)  Socker fick jag låna av grannarna. 


Tur att jag glömt mina recept hemma. Jag provade därför ett nytt och det blev knäckigt och gott. En stor skål vaniljsås serverades till pajen naturligtvis. 


Jag hade köpt smörgåstårta med lax och räkor. Mmm. Och rosévin i glaset. Lovely day på Sveriges nationaldag. 


Tor mår bättre och har upptäckt varenda millimeter av tomten, speciellt de små små små stenarna. Här står han framför Christers grävmaskin. 


Tor blev med bil idag och sandlåda och nya redskap och pool och skottkärra och tält. Ja han har det bra! Och jag blev med en till sockerlåda från mina svärföräldrars nya hus. Jag har det bra jag med!


Jag plockade en stor bukett blommor imorse på morgonpromenaden. 


Vi åt lax och färskpotatis till middag med en god sås. Jag hade citron, kryddor och nektarin i den. Och grönsaker i en skål förstås. En stor tillbringare med flädersaft blandade jag till. Så himla gott. Vad glad jag är över att jag köpte den här fina korgen på loppis några hus bort förra sommaren. Ser väldigt hemtrevligt ut måste jag säga. 


Jag köpte den här vackra fotogenlampan på loppis i Märsta för några år sedan men först ikväll tände vi den för första gången. Mysigt värre. 
/Madeleine 

2 kommentarer:

Anonym sa...


Hej
Ni verkar ha det underbart trevligt i Hälsingland.
Tor är ju så gullig där han står på egna ben!!! kramar ugglan

Maria-Snickaregården sa...

Fint ni har. Den där pajen lät smarrig :)
Kram Maria