söndag 13 juli 2014

Hälsingland första delen


En av våra första dagar i Hälsingland åt vi goda smörgåsar med stekt ägg och korv på till lunch ute på gräsmattan. 


En morgon när Tor tog sin förmiddagslur tog jag fram symaskinen. Jag blir alltid upprörd innan jag börjar sy. Jag tar liksom ut symaskinskrångel i förskott. Hör och häpna, denna gången gick det som smort att sy. 


Jag sydde gardiner av gamla vita linnehanddukar. Blev så hemtrevligt så det är inte klokt. Jag blir fullständigt bländad när jag lagar mat på eftermiddagarna men det är nu ett minne blott med mina nya gardiner. 


Så enkelt. 


Jag plockade en bukett blommor i trädgården till mina svärföräldrar. 


Som jag lindade in i silkespapper. 


Vi packade in oss i bilen och åkte över vägen som kallas "Galven". Alla i Hälsingland verkar typ veta vad det är för väg. Den åkte vi i alla fall på väg till mina svärföräldrars landställe. Se vilken fin utsikt man har från bilen. 


Det är vansinnigt vackert hemma hos dom. 


Vi två var ute och sprang tillsammans. 


Hela Christers familj samlades hos hans föräldrar, grillade jätte god mat, åt min svärmor Elsas fantastiskt goda bakverk (hon är världsbäst på att baka). 

Vi sov över för att få lite semester på semestern. Dagen efter cyklade jag och Tors kusiner ner till sjön och badade. Sen åkte vi alltså till det här huset som mina svärföräldrar köpt. 


Vi har haft varma härliga sommardagar då vi badat flera gånger om dagen och spelat badmington. Igår var det premiär för Tor att sitta bak på min cykel. Hela familjen cyklade till världens minsta och raraste badstrand som ligger tio minuter härifrån. 

Söt mjölkanna från Annika. 


Vi har klätt om gungstolen. Inte med det rutiga tyget som ni ser utan med ett blommigt. Det rutiga tyget har jag gjort en sänggavel av. Ska visa er någon dag.

Det har ätits möss här vill jag lova. Vacker kanna från Annika. Blandar saft i den. 

 

 


Jag har loppis. 


Tors bord som Christer snickrat. 
Plockar blommor typ jämt. 


Tors kusin Alice fyllde år. Vi var där på kalas. Åt jätte god mat och mumsade tårta. I bakgrunden kusinen Alex.


Igår var vi i grannarnas hästhage. Dom var inte hemma men deras son sa: "Det är lugnt det". Tack! På bilden skymtar Christer på fyrhjuling med släp.

/Madeleine

2 kommentarer:

Vita huset 28 sa...

Hej där vännen. jisses va mycket fina bilder o va vackert ni har de där i Hälsingland

Fått nå sålt på loppisen?

Snygga dina gardiner blev av kökshanddukar, gillas

Kram Camilla

ps missa inte min utlottning på bloggen

Sara sa...

Så himla underbara bilder! Vad fint ni har det! Tor är lika söt som vanligt, han ser så himla gosig ut, vill bara krama honom! <3

Jag saknar dig, Madde!

Varma kramar, Sara