fredag 18 juli 2014

Jag har tapetserat hallen!
Den fina tapeten hittade jag på mina svärföräldrars vind. Det fanns en tapetrulle kvar sedan svärmor tapetserat deras sovrum. Nu har hon dessutom hunnit tapetsera ytterligare en gång. Hihi. 


Hatthyllan var tidigare i furu men jag såg potentialen på en loppis. Krokarna hade jag sedan tidigare och dom passade ju perfekt. Våra hattar. Christer bär hatt och det klär honom. Jag borde bära hatt men gör det inte. Min har visst blivit prydnad. Köpte den på Mobackes i Bollnäs en gång i tiden. Här hade jag visserligen målat ett lagar med vit färg men alltså den här hallen var verkligen...murrig. Trång, med färgen mörkt grön med brun plastmatta. Nu är hallen ljus och välkomnande. Man glömmer fort hur det sett ut och hur mycket arbete som ligger bakom förvandlingen. 


Förra veckan avsatte jag några timmar till att tapetsera en fondvägg i hallen. Jag målade andra sidan hallen vit en för några år sedan. I samband med att Christer flyttade en vägg så att badrummet skulle bli lite större stod här en nygipsad vägg som jag alltså tog mig an med tapet. 

Nu har också hallen blivit rymlig och er öppen in till köket. Helhetsbilder kommer!

Efter att jag spacklat skruvhål och lite sandpapprat tapetserade jag en fondvägg. Andra delen av hallen är fortfarande vit, någon måtta får det väl ändå vara. 

Knoppbrädan var uppsatt på vinden längst bort i den mörka delen där man får balansera sig fram. Den åkte ner och åkte upp i hallen istälet. Den gör sig bättre i dagsljus. 

Knoppbrädan sitter väldigt lågt avsett för Tors kläder och kepsar.

Bokstäver kanske är så ute tänker ni. Det är helt okej med mig. Känns fint att ha familjen samlad på väggen. Tors T har jag dessutom gjort helt själv. (skryt).

/Madeleine

3 kommentarer:

Ekenäsliv sa...

Sååå fint det blir!!
Duktig du är:)
Ha en riktigt fin helg!
Kram Anna

Anna-Maria sa...

Fin hall, älskar tapeten. Era små bokstäver är ljuvliga! Hattarna lika så. Jag har funderat förut om jag skall köpa hattar och sätta upp på väggen i hallen! Tycker det inger så mycket personlighet. Men hallen skall först bli ommålad, men när man bor i hyreslägenhet så är det inte alltid så enkelt. Men tack och lov så har hyresbolaget beslutat att vår hall skall målas...men när vet man aldrig. Snart hoppas jag! Jag vill pyssla om min hall. Köpa "ny" hatthylla och sko ställ. Sätta upp tavlor med mera och verkligen inreda med hjärtat och inte göra som jag tidigare gjort! Slänga upp saker på väggarna hipp som happ för att sedan ångra sig!
Ha en fortsatt trevlig helg och underbar tid i Hälsingland!
Kram Amie

Anonym sa...

Hej,Hej! Snygg tapet, hattar är bra att ha i sommarvärmen. Fiffigt att sätta tors "hängare" i hans höjd.
Kram Claudine!