lördag 27 december 2014

Berglund åker skidor!Igår morse när det var kolsvart ute bakade jag bröd. När jag stod där och knådade degen visade termometern - 23,7. Just det där kommatecknet är väldigt viktigt här i Hälsingland har jag fått lära mig idag. Så plötsligt startade grannarna sin bil och åkte till jobbet. Det är den typen av detaljer man lägger märke till just precis här. När det är mörkt, tyst och mycket mycket stilla. 

Brödet blev helt perfekt. Det kommer från min favorit matblogg Anna mitt i maten med recept som alltid blir klockrena. Receptet på just dessa dinkelbullar med keso i hittar ni alltså HÄR.

Vi åt dom varma direkt från ugnen. Tjockt lager med bregott, skinka och ost och sen paprika. Nam nam. Vi har också provat varianter med kokt ägg och äggröra på. Obs!! Man blir beroende!


Så här såg det ut idag vid vägen där vi bor. 


Tor var trött men söt som socker. 


Solen tittade fram och jag begav mig ut för skidåkning. Tittut! Vovven stack upp huvudet i bild. 


Se vilken utsikt. Bakom träden skymtar sjön. 


Solen sken och jag bara älskade den som aldrig förr. Skidåkning gör mig happy!


Se så glad jag var. Det bör ju tilläggas att jag aldrig åkt långfärdsskidor förr. Så släkten stod där upp i backen och hejade på mig, ja till och med filmade. Hihihihi. Vovven var mitt trogna sällskap. 


Jag fick låna svärmor Elsas gamla skidor. Alltså är dom inte retro så säg? Jag älskar stavarna. Så snygga. Man vill typ hänga upp dom i hallen och som skrytobjekt. Mina helly hansen skor matchar klockrent. Jätte bra skidor. 


Perfekta och genomsnygga läderremmar på stavarna. 
På gränsen till mallig...


Hej vad det går. Du som bor i Hälsingland, i synnerhet håller till i trakterna av Långhed. Vill du bli min skidkompis?  Typ lära mig mer om skidåkning och åka ut på trevliga turer? Jag bjussar fika. 
Maila mig: mitthemochjag@yahoo.se
 Jag måste säga att det är ett otroligt lyxigt, vackert och ärofullt att få ha sitt landställe i Hälsingland. Om vintrarna kan man åka skidor både på längd och utför. Om några år kan vi åka till slalombackarna med Tor. Om somrarna kan vi åka på loppisrundor, sätta oss i båten och fiska eller brumma fram på fyrhjuling.

När Christer har sin familj och släkt här uppe känner man sig så välkomnad med öppen och kärleksfull famn. Fint. 
Det är ju nästan att jag får lust att ställa en fråga till Hälsingland och det är: "Säg, får jag chans på dig?"
/Madeleine

2 kommentarer:

Anonym sa...

jättefina bilder madeleine och så mycket snö ni har fått. kram maria

Anonym sa...

Hej! Ja, det ser kul ut med skidåkning, och vilka fina skidor! Jag håller med, riktigt retro. Ha ha, det måste kännas bra med stödet av släkten och så har du ju vovven också. vackra naturbilder, ha det fortsatt snökul!
Kram Claudine!