lördag 4 april 2015

När tiden för det nya är här!

Je herregud hörni, en månads uppehåll. Ingenting hemskt har hänt eller så. Snarare tvärtom. En massa bra saker har kommit till oss i livet. Ni vet, man arbetar flitig som en myra och vips kommer belöningen. Vi stannar upp dagligen, uttrycker vår tacksamhet till livet och universum.

Livet är ett flöde, ett flow som man brukar säga. Människor och saker som rubbar ens flöde är inte bra. Man ska enbart omge sig av bra saker. Det som gör oss gott. Ibland omger vi oss ofrivilligt av det som är mindre bra. Då måste man sluta sin själ och sin integritet. Uppföra sig hövligt men inte släppa in det dåliga i själen.

Nu har vi alltså öppnat våra armar och våra liv för något nytt. Vi flyttar från Märsta och det är en otrolig lättnad att få lämna den här kommunen. Vi tackar för den här tiden som ändå alltid kommer att vara vårt hem. För det är ju faktiskt här både jag och Christer är födda och uppvuxna. 

Nu har vi köpt ett hus med en sju helsikes tomt.
Egentligen ville jag inte tala om för världen att vi skulle flytta. Det var min och Christers hemlighet. Vi kunde drömma om vårt nyköpta hus, känna att här ska vi bo. Här ska Tor springa runt, här ska jag odla i växthus om våren, elda i kaminen en tråkig tisdagskväll och kunna inreda på de djupa fönsternischarna. 

Vi har inte varit intresserade av att försvara oss att vi visst kommer vilja åka till vår stora kärlek som är huset i Hälsingland. Det blev som vi befarade så många "tyckanden" till höger och vänster. Vilket är helt otroligt onödigt. Det enda viktiga är vad vi vill och vad som gör oss lyckliga. Alltså behöver vi inte höra eller lyssna till vad andra tycker gör oss lyckliga eller olyckliga.

Därför ville jag bo i huset i hemlighet med min familj. Så att vi enbart omger oss med våra drömmar och vårt liv ifred. Istället för att bara få vara så himla GLAD i hela kroppen över huset har alldeles för mycket energi gått åt till att försvara vårt val att detta faktiskt kommer och redan gör oss GLADA.

Vi har inte heller varit intresserade av att prata högt och högljutt om vad vi sålde lägenheten för eller vad vi köpte huset för.  

Vi struntar i det, det är inte viktigt. Det viktiga för oss är att vi, vår lilla familj ska ha ett mysigt och tryggt hem. 

Vi kommer bo på landet fast ändå nära centrum. Vi kommer på lantligt fast fullt med ungar i husen runt omkring. 

Det ska bli en härlig känsla att visa världen att man kan bo i ett hus och ha ett landställe. Ha!! Ha!! Ha!!

Vi vågar förnya oss och bär inte på rädslor, det är hemligheten till ett bra flöde i livet.  Byt ut rädslan mot nyfikenhet. 

Vi drabbades aldrig av hussjukan, vi  budade aldrig som idioter för att få vilket djälva hus som helst bara för att nu skulle vi minsann köpa hus.  

Nej si, vi har haft is i magen och just precis, lyssnat på vad magen sagt. För oss är inte ett hus bara ett hus. Ett hus måste ha en känsla, det måste tala, förmedla och kännas bra i magen. Annars kan det vara. 

Så kom huset till oss. Till slut blev det vårt. Nu är det inte många dagar kvar tills flyttlasset bär av. Det är ett sju helsikes jobb att ordna med fotografering, visning och packningn. Oh maaaan. Därför kommer vi efter flytten belöna oss med en vecka utomlands. Är ni nyfikna på huset? Jag lägger upp några bilder nu på en gång. Ett putsat hus som både jag och Christer drömt om. Flera gamla fruktträd ,syrenberså och uppvuxna buskar. Ser ni också hur det här huset skulle komma till sin rätt med en punschveranda? Hihi. 


Allrummet på övervåningen. Gamla träbjälkar med gamla smidda spikar. Ser ni vad fint det kommer bli när jag vitputsar teglet. Det här rummet är helt färdigt i mitt huvud. Ni kommer älska förvandlingen. Den kommer gå en i ljus, något modernare känsla fast med en tidlös elegans förstås. Madeleine-igt naturligtvis.  


Om ni skulle stå i den här hallen skulle ni känna vad pampig den här. Stora fönster, högt i tak och en helt lovely trappa. Tänk er ljusgrå väggar, stengolv och kristallkrona.

Jag har tänkt på vårt hus dag och natt. Jag har också tänkt väldigt mycket på vår lägenhet. Jag älskar lägenheten så innerligt. Som jag kommer att sakna den. Lägenheten är vårt hem. Nu ska det här huset bli vår stora trygghet i livet. 

Nu börjar många pusselbitar falla på plats hur jag vill ha det för att må bra. Ni vet färger, material och dofter. Ni vet den där inredningen som aldrig får nog av. Hihi. Vår husresa börjar nu. Vårt liv som villaägare. Ni får följa med mig. Om ni vill förstås? 

De allra bästa energierna till er!
/Madeleine

14 kommentarer:

Maria - Snickaregården sa...

Grattis till ert fina hus! Åh vad roligt det ska bli att få följa med på den resan. Jag förstår inte riktigt men skulle man inte kunna ha både hus och lantställe? Dummaste jag hört. Lyssna på era hjärtan och magar. Det kommer att bli super :)
Kram Maria

Jenny Asén sa...

Tråkigt att folk har lagt sig i och spridit negativ energi, förstår inte vad vissa får ut av att tycka och tänka högt om någon annans val och liv. Enerverande. Jag tycker det är hur kul som helst att ni hittat ett hem som ni kommer göra till ert. Jag följer gärna med och inspireras och dreglar ;)
Kram Jenny

Anonym sa...

Gratulerar till ert fina hus. Ett hus som ser ut att ha
karaktär och många möjligheter.
Jag önskar er lycka och ro i ert nya hem.
Kram från
Monica

Kram från Maj-Lis ;) sa...

Helt rätt! All lycka till er :)

Anonym sa...

Grattis till nya huset, självklart ska ni gå efter vad era egna hjärtan tycker känns bäst. En liten fundering, huset i Hälsingland har ni fortfarande det kvar eller? Jag förstod inte riktigt.

Anonym sa...

Grattis till nya huset, självklart ska ni gå efter vad era egna hjärtan tycker känns bäst. En liten fundering, huset i Hälsingland har ni fortfarande det kvar eller? Jag förstod inte riktigt.

Anonym sa...

Hej

Grattis! så härligt att hitta det hus som ni drömt om!!
Lycka till! Kram ugglan

Pernilla sa...

Hej Madeleine! Vilket jättefint hus ni har köpt. Det kommer bli jätteroligt att kunna få följa din resa med renoveringen och jag måste säga att du har det så fint både i lägenheten och i Hälsingland. Du har verkligen känsla och en så fin stil. Jag har läst länge i din blogg men aldrig kommenterat så nu var det verkligen tid att säga något och inte bara "smygläsa". Jättestort grattis till husköpet!!!
Kram / Pernilla från Norrköping

Anonym sa...

Åh vad spännande! Jag följer gärna med på resan:)
Ska bli jättekul att få se ert hus få ny skepnad under ert handlag.
Tack för all inspiration!
Lycka till med allt!
Marie

mia sa...

hej fina familjen!

å de varmaste gratulationer vill jag ju skicka er nu, vilken överraskning men inte helt otippat ;-)

jag kan riktigt se framför mig hur ni kommer att virvla runt här och sätta eran prägel på det ståtliga huset, mycket pondus i dom väggarna!!

Lycka till med flytten nu och vilken underbar tid ni har framför er,

tusen kramar från Mig/Mia

Anonym sa...

Hej! Vad kul med ert nya hus! Bara njut vetja, hoppas man får se renoveringen, gärna från start till det färdiga resultatet. Insperation är alltid kul!
Spännande!
Kram Claudine!

Mittvitahem-Gottoblandat sa...

Grattis ,
å lycka till er roligt
själv har vi flyttat till en
mindre & lght pga att vi byggde en helt ny sommar-stuga istället på endast 6 mils avstånd!
Med vänlig hälsning victoria

vitthusmedrosaknutar.blogspot.se sa...

Grattis till erat fina hus. Bry er inte om vad andra tycker utan följ eran magkänsla. Det brukar var det bästa. Kram Susanne

Plingan sa...

Stort grattis till er! Så fint!! Klart man kan ha hus och landställe det har mina föräldrar haft i alla år jag kan minnas ❤️ Som sagt stopp för energitjuvar! Kram 🎀