torsdag 9 april 2015

från då till nu

Alltså ni är ju för rara, vilka underbara kommentarer. Tack så jätte mycket. Tänk om en vecka har vi husnyckeln i handen på riktigt. För i huvudet har vi haft huset i tanken sedan februari. Nu går jag runt i lägenheten och packar de sista pinalerna och liksom tar ett plågsamt farväl av lägenheten. Vi trivs så bra  i lägenheten men tiden är verkligen helt rätt att byta boende. 

Å andra sidan är det bra att avsluta en relation (till ett hem) när den är på topp. Separationer av alla dess slag avslutas ofta så dramatiskt. Därför känns det fint att skiljas från lägenheten som bästisar.

Det har som tidigare nämnt varit mycket att stå i, praktiska och administrativa saker. Sånt där man egentligen inte har något intresse att befatta sig med. Men sophämtning och internet vill man ju gärna ska fungera när vi flyttat. Hihi.

från den sista tiden...Jag och Tor bakade cornflakeskakor. Så otroligt onyttigt men helt otroligt gott. 


Jag och Tor drabbades av en helvetes magsjuka. Vi återhämtade oss till sist. Våra tidiga mornar spenderar vi med en hemmagjord deg med vatten, mjöl och salt. Jag hade ingen karamellfärg hemma så jag tog spad av frysta blåbär och färgsatte degen med.


Fin kavel köpt på loppis i Hälsingland. På en grusväg mellan Arbrå och Alfta.


Påsken spenderade vi hemma i lägenheten fullt av flyttkartonger. Inte alls lika mysigt som att vara i Hälsingland förstås. Vi längtar upp dit må ni tro. I sommar får vi vara där i flera veckor i sträck. Längtar. Såklart har vi huset i Hälsingland kvar. Det skulle inte förvåna mig om vi flyttar upp en vacker dag. Avocado, citronskal, citronsaft, blåbär, vaniljpulver, flingsalt och dadlar. Mixa och vips en färdig yogurt. Så. Gott. Jag och Tor äter det till frukost varje helg. 


Dom här stora glödlamporna ska hänga i nya huset. Det finns två fönster i olika vädersträck i köket. Dom här kommer hänga som en smäck i varsitt fönster. Lamporna är köpte på Rusta om någon undrar. 


Jag ska sätta ihop inspirationsbilder inom kort så att ni förstår hur vi ska renovera hela övervåningen. Den kommer bli så änglalikt ljus. So long! /M a d e l e i n e

2 kommentarer:

Anna-Maria sa...

Så härligt med hus, och vilket fint hus sen då! Jag kan verkligen se dig stå där i köket, mixandes på en ny yoghurt eller varför inte en god sockerkaka! Tor som sitter vid bordet och bakar med hans deg. Jag kan även se dig och Snickarkillen vid elden - då ni sitter och myser en fredagkväll i november!
Härligt härligt! Grattis återigen, jag har inte grattat här tidigare så jag kände att det nu var dags här!
Ser verkligen fram emot dina inlägg i från erat nya hem. Skall bli så spännande att se hur det ser ut från början och hur det sedan ser ut när det är klart!
Trevlig helg fina, fina du!
Kramar i miljoner till dig och din familj!
//Anna-Maria

Anonym sa...

Hej! Gott ser det ut, både sallad och frukosten. Jaha, vad smart att ta blåbär i degen. Ni har det mysigt ser jag. Ha det bra, Kram Claudine!