måndag 29 juni 2015

Hej du sommarlovsmorgon!


Kökssoffan uppskattas av alla familjemedlemmar. Jag kan ju säga att jag inte får plats i den särskilt ofta. Hmm. 


Barnhand. Hjärtat smälter. 
Nu ska jag njuta av en lång sommarledighet tillsammans med Tor. Jag vaknade av de små barnorden: "Upp mamma, upp". Därför började vi dagen på bästa sätt: Nämligen frukost. 

Färskpressad juice (apelsiner och grape), hemmagjord yogurt (supernyttig och bättre än den sockriga som säljs i matbutiken, går att göra kvällen innan) och ägg (jag kokar ägg kvällen innan).

Igår morse ställde vi upp ytterdörren när vi åt frukost i köket. Katterna gick ut och in. Sedan var vi ute till sena kvällen. Ganska skönt att pausa renovering och annat för en dag eller två. 

Jag vevar upp det gigantiskt stora vita parasollet, lägger ut dynor på stolarna, Tor leker med vatten i sin balja medan jag donar och fixar. 

På kvällen var Tor nere hos sina kusiner, hoppade studsmatta (stor favorit och han är fantastiskt duktig på att hoppa = mallig mamma) och spelade bandy. Jag hörde honom tjuta av glädje ända hem till oss. 

Med barnskratt i bakgrunden plockade jag tre pioner, några grässtrån och silvriga lammöron. Det blev en enastående elegant, mjuk och vacker bukett. Den sprider dessutom en helt otrolig doft. Mer än så krävs inte för att jag ska vara lycklig. Blomdoft och en kär familj.

Nu räknar jag ner tills att Snickarkillen har semester så att vi kan spendera några veckor i Hälsingland. Längtar så det värker i bröstet. 

Nu ska jag göra min något försenade yoga (beroende).

Recpet på nyttig och bärig yogurt som jag och Tor älskar!
jag gör dock halv sats och det räcker gott och väl till oss

3 mogna avokado, skalade och urkärnade
2 dl frysta bär
4 medjool-dadlar, urkärnade
rivet skal och juice av en citron
1 tsk vaniljpulver
liten nypa havssalt
ev lite honung ( det har jag aldrig men är säkert gott)

Mixa alla ingredienser till en slät fin massa. Klart! Jag brukar strössla över hampafrön, solroskärnor eller pumpafrön. Receptet kommer från boken "Hello Green" av Josefine Jäger som jag rekommenderar starkt för en hälsosammare livsstil.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej där i sommaren! Härligt med långt sommarlov! Underbar bukett, bra att du skriver recept,det ska jag pröva. Låter härligt med en glad Tor. Fortsatt härligt sommarliv!!!
Kram Claudine!

vitthusmedrosaknutar.blogspot.se sa...

Åhh dessa härliga sommar dagar och kvällar som vi har väntat så länge på. Kram Susanne