fredag 19 juni 2015

Sommar sommar sommar!Här ser ni hur somrig jag är i min nya sommarklänning. Mjuk, skön och alldeles lagom pudrig i färgen. Klänningen och blommorna gör sig så bra med bakgrundsfärgen. Det vill säga vår sovrumsvägg.
L o v e  i t! Nu är det inte långt kvar tills att jag kan köpa söta bulliga och knubbiga krukväxter och ställa i vårt sovrum. 


En bunt med kärlek. 


Tors bukett i en liten glasflaska. Enkelt är snyggt. 


Fint att knyta en tygremsa runt blommorna. Här storblommig pense och jordgubbsblad. Världens gulligaste kombo om ni frågar mig. Jag är inte mamman som uppmuntrar min son till att han ska älska bollsport. Gör han det så gör han det. Däremot får han gärna älska blommor och trädgård. Så han gräver och donar med mig i alla urnor jag planterat sommarblommor i. Rart tycker jag. 


 Sommar sommar sommar! Som jag älskar den här årstiden. När jag går kvällspromenader drar jag handen längs dikeskanter och snuddar vid hundkexen. Det kommer så ljuvliga dofter från sommaren, en blandning av blomster och gräs.

Saker och ting blir inte som man tänkt sig. Vi fick hoppa över midsommarfirande i Hälsingland då min lille pojk blev sjuk. Sånt är livet. Nu när vi bor i hus är det ganska mysigt att vara hemma. Jag rör inte så mycket i trädgården. Jag lyssnar på alla förnuftiga experter inom trädgård och ser vad som växer, vad som kommer upp och hur solen flyttar sig under dagen. Det ligger något förnuftigt i det måste jag erkänna.

I höst ska vi dock ta i hårdhandskarna med buskar och träd. Annars är jag försiktig med att flytta på växter. Trädgården kommer tala om hur den vill ha det tids nog. Vi kommer nog att ingå ett mycket gott  samarbete - trädgår´n och jag!


Jag gjorde en silltårta som blev makalöst god som vi kalasat på till lunch. Till efterrätt åt vi min hembakade rabarberkaka (Sockerkaka med rabarber i). Jag har fotat så det kommer bilder om ni vill njuta med ögat. 

Tor fick en liten midsommarbukett av sin mormor och mormorsmor. Jag fick ett helt fång med rosa och vita lövkojor. Samt en helt gudomlig pion från min mormors trädgård.

Jag fick dessutom en hel papperspåse med grönt. Sparris, paprikor, rädisor och melon. Min mamma kan! En bra midsommarafton. 

Allt gott till er som är så rara och besöker min blogg så flitigt. Jag tackar er ödmjukast för det.

/Madeleine

2 kommentarer:

Anna-Maria sa...

Trevlig fortsättning på midsommaren, underbart med alla dessa små söta blommor! Och underbar läsning som vanligt!
Kram Amie

Vita huset 28 sa...

Hej fina du o fina blommor o jättefin grå urna där i era fina fönster :)

Kram Camilla