lördag 12 december 2015

Renovering av hallen Del 1 av 2

Hallen före


Hallen efter

Nu är vår hall nästan helt färdig. Vi ska renovera badrumsdörren som lyser gult på ett smått obehagligt sätt. Det kirrar vi med enkelt ingrepp. Vi ska också lägga klinkers precis innanför ytterdörren. 

Ni vet att jag talade om en omfamnande hall som nu är verklighet. Lukten är en helt annan när man kommer hem på sena eftermiddagen. Nu luktar det nytt och rent. Den känslan är oslagbar i kombination med växter/blommor och ett smakfullt doftljus. 

Det är dyrt och mycket kostsamt att renovera men vi är ett bevis på att man kan göra det förhållandevis sparsamt. 

Tapeten köpte vi på Rusta när det var 20 procent rabatt. Alla snickerier har vi behållit och målat med Beckers vita snickerifärg.  Taket är målat med en billig variant på Bauhaus för en hundralapp (faktiskt en av de bättre takfärgerna vi målat med). All el har vi beställt på nätet och fått installerat med dimmerknapp (whiiiii).

Mattan är från Ica Maxi. Röda cyklamen (blomman på byrån alltså) är från Ikea. Liksom byrån som är en gammal hederlig Malm från Ikea. Typ den billigaste byrån man kan hitta på Ikea men helt fantastiskt lagom modern, rak och lätta lådor för mössor och vantar i vardagen. Att mäta är inte min specialitet men här hade jag lyckats. Byrån passar perfekt.

Ljusstaken i tenn är från min snälla mormor. Krukan från Christoffers blommor i Gamla stan. Alla ramar är loppisfynd och motiven är vykort från Slottsträdgården Ulriksdal förutom rosen som kommer från Rusta. Hissgardinen i vitt linne har jag beställt från Ellos.

Det är en makalös tacksamhet och glädje när ytterligare ett projekt eller rum står klart.  Jag och snickarkillen gör high five till varandra och säger "Fan vad bra det blev". Vi njuter av varenda millimeter vi slitit med tillsammans.

Imorgon får ni se hur man kan förvandla en tråkig hatthylla/klädhängare till något nytt och unikt. 


1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Snyggt och hemtrevligt! Fint med tapeten, ljust och inbjudande hall. Hurra för ikea, alla tiders möbelaffär. Bra mätt! (hihi)
Kram Claudine!