lördag 5 mars 2016

Berglund serverar!





Festlig lördag på Furuhill! Jag gjorde fantastiskt goda köttbullar och rödbetssallad till lunch idag.  
Receptet på den utsökta rödbetssalladen hittar ni HÄR.

Vill man fika lite då och då men utesluta socker och gluten har jag en alla tiders bok. Jag är fasligt svag för kladdkakor. Den här är fri från både socker, gluten och mjölk. Just den här gången blev kakan lite extra god. Tillsammans med en kopp kaffe och en skvätt mjölk är fikastunden en upplevelse!

Här kommer receptet på den snälla kladdkakan:

6 ägg, gulor och vitor separerade 
3 dl mandel (jag tog mandelmjöl)
2,5 dl dadlar
2 dl vatten
0,5 dl kakao

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggvitor och gulor var för sig. Kör mandlarna i en mixer till mjöl (jag använde mig av köpt mandelmjöl)
Tillsätt dadlar, vatten, äggulor och kakao. Kör på hög hastighet i en matberedare eller stavmixer. Vänd ner äggvitan i chokladsmeten. Försiktigt så att fluffigheten bevaras. 
Fördela smeten i en springform och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter (jag gräddade i 15 minuter).




1 kommentar:

Anna-Maria sa...

Åh detta ser verkligen riktigt mumsigt ut!
Kram Anna-Maria