torsdag 28 juli 2016

Lite hipp som happ Berglund!


Busigt och lite vildvuxet men ändå med viss struktur. När man har ett landställe går det inte ha en perfekt trädgård precis. Det blir lite som det blir men med goda och kärleksfulla intentioner förstås.


Jag har alltid älskat persilja - det är så gott. Jag odlar det varje år. För bäst resultat odlar man det i kruka/urna, enligt mig. 


Tor har ett eget jordgubbsland hemma på Furuhill och här i Hälsingland. Han fick så många jordgubbar att jag grävde ytterligare ett jordgubbsland.  Jag fick nya kraftiga skott av min svägerska. 
"Det andra landet är ditt jordgubbsland mamma", sa Tor. Vilken tur, då kanske även jag får provsmaka en och annan jordgubbe nästa sommar. 

Tor tycker mycket om att skörda. Han plockar smultron, hallon, vinbär, jordgubbe och tomter dagligen. Om jag tar en tomat som är orange blir han vansinnig - det är fusk enligt hans mening. Jag kan på sätt och vis förstå hans resonemang. Men jag vill bara hinna smaka en liten tomat och är därför lite för snabb när jag skördar. :)


Jag har flyttat rabarbern hundra gånger på sex år. Nu trivs den och växer kraftigt. 


Tors äppelträd och Tors lilla bord och bänk. Christer snickrade det till Tor när han fyllde 1 år av spillvirke (alltså virke som blivit över).  Just den här plätten bestod för några år sedan av en gigantisk tall, mängder av barr och kottar på marken och platsen utstrålade depression. Nu har vi räfsat, plockat kottar, sått gräs och planterat träd. Man glömmer fort hur det faktiskt såg ut här vår första sommar i huset för några år sedan. 

1 kommentar:

Vita huset 28 sa...

Va fint ni har de där. Mysigt för Tor att ha eget land. Men du va har du under plantorna? Jag vill också ha nåt så inte gubbarna blir jordiga men har inte kommit på vad de ska va.

kram Camilla