fredag 8 februari 2013

Fredagskrönika!


Det blir inte mer än så här idag!JAA! Den där liraren på Willys som dyker upp klockan åtta varje tisdag då vi handlar. Han sveper fram fort som tusan med sin mopp. Svisch svisch svisch!!! Han drar moppen längs hyllor och diskar. Som kund hoppar jag och studsar för att inte snubbla.  Hans framfart är rolig men roligare är att det inte blir särskilt rent av den så kallade städningen. 

NJA! Att simma är underbart. Men i ena bassänghalvan går det så långsamt att jag kan flyta fram. I den andra skvalpar medelåldersmän som i alla fall försöker ”kråla” vilket resulterar i svallvågor. Mitt i denna simbassäng försöker jag parera.  Det är ju nästan synd om mig. Bara nästan.

NEEJ! Jag måste fortsätta säga att det är Öb. Hyllor gapar tomma, fel varor under fel skyltar. Privata samtal i kassan och när man är en besvärlig kund och vill betala sina varor byts de glada minerna personalen sinsemellan ut mot en allvarsam ton. ”Hej” och munnen blir som ett streck.  Beklagligt. Ska jag buga och beklaga sorgen att jag störde? Ska livet vara så här på Öb?

2 kommentarer:

Anonym sa...

ha ha ha..... oj vad roligt att läsa, du kan skriva levande, hur kul som helst!
Fin Lördag till dig!
Kram Claudine!

Madeleine Berglund sa...

Tack!