tisdag 12 februari 2013

Happy Thought!


Jag fick en utmaning av mamma. En liten rar pelargonstickling som heter "Happy Thought" vilket är ett väldigt bra blomnamn tycker jag. 

Det är jag, mamma och mormor som tävlar med varsin stickling. Den som har fått finast pelargon i slutet av sommaren blir bjuden på fika på Slottsträdgården Ulriksdal. 


Nu har jag planterat om varenda krukväxt här hemma. Några har fått större krukor medan andra har samma kruka men helt ny jord. Snart ska jag ta hem mina övervintrade pelargoner som står hemma hos mamma på vintervila. 

Även fast det fortfarande är vinterlandskap ute känns det ändå i kroppen att vi är på väg  mot rätt årstid. Odlingar, vårsol, fågelkvitter, grusiga gångvägar och helger i Hälsingland. 

Kram M a d e l e i n e

4 kommentarer:

Vikeskärs hem och ting sa...

Vilken härlig idé av er. Mycket fin sådan. Ska bli kul att se, du måste ju ta kort på era pelargoner så vi får se.
Hejja hejja hihi.
Nja, inga direkt planer, ska ner till systrarna och hälsa på då Gunilla fått en liten till och Monika kommer att få inom den närmsta månaden :)
Jag hinner aldrig ner till dem annars :(

Längtar till längre fram i vår, då ska vi ta en utflykt till Kinnekulle igen för inspiration och god mat. Har du aldrig varit på Kinnekulle är det ett tips.

Vad spännande, grönt är skönt :)
Behaglig färg att ta in i inredningen.
Kuddfodralen glömde P lägga på igår men de kommer iväg idag.

Kraam

Marie sa...

Nämen titta vilken trevlig utmaning, hejja dig =D
kramar

Petra sa...

Hihihih vilken kul tävling;) Vacker växt! Kram

Hemtrevligt hos Johanna sa...

Här är det nya pyssel varje gång jag kikar in! Härligt! I den formen går det ju också att klippa vimplar i... Jag ska ta tag i mitt vimpelprojekt nu! Massa shopping på Biltema, nu blir jag nyfiken. :)

Vilken mysig tävling du, din mamma och mormor har och inte minst vilket bra pris. Jag blir så himla nyfiken på det där stället Ulriksdal. Du skriver alltid så varmt om det.

Nä, jag ser inte på "Det okända". Vad handlar det om? Fast det kan jag kanske gissa mig till. :) Jag ser faktiskt väldigt lite på tv, Andreas tittar desto mer och när väl tv:n är av så tycker jag det är sååå skönt.

Ätit någon semla idag? Jag är allergisk mot mandel så har bakat hallonkokossemlor, det blev gott.

Kram Johanna