lördag 17 augusti 2013

Ge och få


 I tisdags träffade jag två gamla kollegor till mig i Sigtuna. Det är märkligt att man perioder i livet jobbar så tätt ihop varje dag månad efter månad. Vips upphör det och så träffas man inte varje dag längre.

En av tjejerna har hur som haver flyttat till Gotland så jag ville ge henne en liten grej som inte tar allt för mycket plats i flyttlasset. Jag fyllde en glasburk med godis och skrev en personlig etikett.


Det är skoj att både få och ge bort saker. Extra kul är det att få post här uppe i Hälsingland. Brevbäraren nitar in vid vår brevlåda med efterföljande "skrammel" när plåtlocket slår igen. Tor har fått många kort den här sommaren. På kortet som kom i fredags stod det så här: 

"Hej Tor! Mumintrollen fiskar i sin båt kanske trallande på en fiskarlåt; det nappar det nappar, hoppas vi inte fisken tappar".

Idag har vi födelsedagsfika för min snickarkille som fyllde år igår. Jag har plockat en bukett med ringblommor, krasse och lejongap på bordet tillsammans med två ljuslyktor.

Jag har bakat två saker som Christer älskar, nämligen morotskaka och pecanpaj.  Det får ni se bilder på imorgon.

Kram Madeleine

5 kommentarer:

Vita huset 28 sa...

Hej va härligt ni verkar ha de i Hälsingland. Kul med post, Nova fick från kusinen som varit på Åland i några dagar. Uppskattades av henne.

Grattis till mannen i efterskott, mmm morotskaka är en favvo här med.

Du jag har ändrat bloggträffen till den 12 okt ist då flera inte kunde datumet jag satte först. Kan du då?

Kram Camilla

Anonym sa...

Hej fiffiga du!
Så personlig gåva du har kommit på. Karameller i burk med personlig text, det måste jag lägga på minnet. Genialt! Fortsatt härliga dagar i Hälsingland, kram Claudine!

Anna-Leena sa...

Ni verkar att ha det så mysigt i hälsingland ja trots ovädret då.
Vilken lycka att få en sån fin present,
Jättegulligt.
Kram Anna-Leena.

mia sa...

hej vännen!

å en sådan burk skulle allt fler behöva få lite då och då, gulligt! vilken bortskämd man du har då, två sorters kakor jo man tackar, men det är han väl värd antar jag ;-)
Här hemma hos mig har sommaren varit minst sagt emotionellt på spänn med mycket känslor hit och dit, inte riktigt vad jag önskade mig men livet gör lite som det vill ibland.Katt skrället är oxå på luffen fortfarande och gudarna skall veta att jag har letat!! Jag får väl helt enkelt inse att det hänt honom något nu och lämna det därhän. Ser i alla fall fram emot hösten nu och laddar med allt som naturens skafferi har att bjuda på, ha det gott/kram på Er

Sofi sa...

Hej vännen!

Du är så kreativ! Vilken fin present!
Mysigt med födelsedag, kan tänka mig att han var nöjd när han fick sina favoritbakverk:)
Tänka att det är lika kul att ge en present som att få en present:)

Ha så gott!

Kram på dig