fredag 20 juni 2014

Midsommar i Hälsingland!


Det blommar så grant i vasen här i hälsingehuset.


Jag la ut en matta framför köksbänken som jag hade liggande hemma i garderoben. 


Vi tog i allt vi hade igår kväll och bar in kökssoffan. U n d e b a r t att sträcka ut sig i. Måste ta en tupplur i den inom kort. Här på bilden -  Christers hand. Älskar också att soffan är avlutad, det enda rätta på en kökssoffa om ni frågar mig. 


Imorse gjorde Christer äggröra. 


Vi åt jordgubbar. Rätt in i munnen. Jag kommer ihåg när jag köpte den emaljerade muggen. "Den här ska jag ha i mitt blivande torp" tänkte jag då. 


Vi åt en tallrik fil med jordgubbar, melon, persika och Paulins dinkelflingor.


Det är så bra energier i det här köket. Full harmoni. Det är inte många platser i gamla hus som har det. För ett år sedan var här ett fuktigt ljusblått 50-tals kök. 

Under semestern ska jag måla pärlsponten ljusgrå och tapetsera med en finfin tapet. Vad glad jag är att jag och Christer åkte till vårby (söder om stockholm) och spontangick på en loppis i början på året.

Christer hittade den här lampan för 160 kronor. Ett riktigt fynd och precis en sådan lampa som jag drömt om till det här köket.

Jag gillar att det är en lampa avsett för både glödlampa och stearinljus. 


Jag plockade rosor på framsidan av huset och ställde i den här emaljerade kannan. Lobelian köpte jag för någon vecka sedan på min grannes jobb. Gud vad glad jag är att allt jag planterat tagit sig så bra. Lummigt!


Gräslök. Egen skörd såklart. Typ det enklaste man kan odla. 


Vi åt god lunch idag på altanen. Och sill förstås. Och färskpotatis. Namnamnam. Han ser så stor ut min Tor. Förra midsommarafton låg han som en nyfött knyte i min famn och behövde ammas typ precis hela tiden. 

Vi gick en jätte liten promenad för att få luft, åt havrebollar i soffan och kollade på en dålig film hemma i lägenheten. Nu är vi i Hälsingland, det är här vi ska vara. 


Jag, Christer och Tor gick på en långpromenad imorse efter frukost. Tor somnade på momangen. Jag plockade blommor och ställde den i ett fint krus i fönstret. 


Hos oss hittar man leksaker lite var stans. I papperskorgen, tvättkorgen, i en låda, i en smal springa, tja, precis överallt faktiskt. 


Jag bäddade slarvigt idag. Inte likt mig. Hihi. 

2 kommentarer:

Ekenäsliv sa...

Härliga bilder! Ha nu en fin fortsättning på helgen!
Kram Anna

Browneyedgirl sa...

Vad mysigt ni har det :) Och köket kommer bli helt underbart med grått och någon snygg tapet.
Du har verkligen smak. Och lampan blev perfekt. Längtar efter ett torp när jag ser hur fint ni fixar. Kram och ha det bäst