lördag 6 september 2014

Whats up?


Så här mysigt bodde vi förra helgen. Jag och Christer tog båten ut till Utö för att gå på bröllop. 


Jag hade en rosa klänning. Min snälla svägerska flätade håret på mig efter att jag visat henne en bild från google. "Så här sa jag" och hon svarade "okej". Ni hajar ju, hon är så toppen!Vi kollade in vårt rum som var så flott med grått fårskinn på golvet. Jag tyckte min necessär passade så bra där. Hihi. 


På bröllopsinbjudan rekommenderades skor utan klack då vi skulle promenixa på grusvägar. Det var ju för väl, för jag trivs allra bäst i ballerinaskor. Dom här har jag köpt i London. 


Vilken himlans tur att jag tog med mig min Odd Molly kofta för det var en smula kyligt utanför kyrkan. 


Koftan kom väl till pass. Kyrkor är så vackra. Den på Utö var något alldeles speciellt. Jag älskar kyrkor, det finns en sådan frid i kyrkan. När samhället och bruset bara eskalerar är kyrkan alltid densamma. Lugn, sval, stabil och trygg. Dessutom blir jag inspirerad av inredningen, om man under tystnad observerar interiören finner man stor inspiration och tidlösa former, material och uttryck. Nej, jag har inte blivit religiös. Bara väldigt förtjust i kyrkorummet.


Jag & snickarkillen!


Allt var så fint, detaljrikt och inspirerande. Det märktes att bröllopet var så uttänkt på ett kreativt sätt. Cecilia lyckades få till ett personligt uttryck. Det var helt perfekt!


Innan bröllopsmiddagen var det mingel med bubbel och lite gott att äta. Det var riktigt trevligt.


Helt fantastiskt vackert. Man ba: WOOOOOOW. Maten var god. Dukningen underbar. Små söta presentaskar till gästerna. Precis allt var så genomtänkt. Tanken på att vi var ute i skärgården gjorde upplevelsen ännu mäktigare.


När vi skulle äta frukost dagen därpå gjorde jag den här observationen. Timmerväg möter vitt tak är ju helt fantastiskt vackert. Så här vill jag ha det någon gång i livet. 


Vi åt frukost på altanen med den här utsikten. Vi var ju helt otroligt trötta men njöt av solen och havet. 


Innan vi tog båten hem gick vi på promenad längs grusvägen och längtade till vårt Hälsingland. 


Fick brudparet ingen present eller? Såklart dom fick. En trädgårdsbok om självhushållning. Passar dom jätte bra enligt mig. Dom är grymt duktiga och intresserade av nyttig ekomat. Cecilia har dessutom ett intresse för odling. Jag tror det är en tidsfråga innan dom bor i hus och då kommer boken väl till pass.  
Med boken fick dom en vacker växtsax som jag köpt på Zetas. Bara det gör ju saxen lite finare. Haha. 


Den här glasburken med det guldiga locket kommer också från Zetas. Jag gjord en etikett med texten "kärleksfrön". Egentligen är det groddar. Det är gott och nyttigt. Som sagt det passar det hälsomedvetna  brudparet ypperligt. 


Koret var så "Cecilia" och är köpt på Slottsträdgården Ulriksdal. Naturligtvis stavade jag fel på ordet "brudparet" och skrev "brudBaret" i kortet och försökte använda tippex. Helt otroligt klantligt men så typiskt mig på något vis. Annars då? Jo jag har plockat en jätte stor bukett av min pelargon Viva Madeleine. Som sedermera byttes ut... 


...till den här buketten. Sköldpaddsört och gröna kvistar från mammas trädgård. 


Kvistarna är från mammas ligusterhäck. Den har gröna bär som dekorerar fint i blombuketten. 


Medan jag var på afterwork med mina kollegor kom grannen förbi med en bukett lin som jag tycker så mycket om. 


Jag har skördat rosmarin på balkongen som jag hängt på tork.


Grannen kom också förbi med eterneller som lyser upp mot det vita. Så hemtrevligt så det är inte klokt.


Jag har plockat äpplen hos Tors kusiner. Nu har vi inte ett enda äpple kvar efter att jag kokat äpplemos av allting och fryst in flera burkar. Perfekt till Tors morgongröt. Egenodlad söt squash från grannen. 


Jo juste, vi har ju också köpt ett kit med nya handdukar i färgen ljusgrå. En helt fantastisk nyans av grått dessutom. Ljuv är vad den är. 


"Kvallan" är toppen. Beställde dom från Ellos om någon undrar. 


Är så megastolt över att myrtenträdet jag fick av Anna i våras fortfarande lever och mår bra. Sommaren är kanske ingen konst men i vinter då den vill ha det ljust och svalt. Hjälp!!! Då har jag något att bita i. "Plättar i luften" i krukan bredvid köpte jag på Slottsträdgården Ulriksdal för ett tag sedan. 

 

Växterna har jag planterat om i lerkrukor. De trånga krukorna i plast kan man vara utan. Växterna behöver nämligen mer plats för sina rötter. Och ny fin jord. 


I vardagsrummet...


På balkongen...


Chilin har jag drivit upp själv. 


Jag tror jag visat er dessa balkongbilder va? Nåväl, en favorit i repris... :)
Ja, så börjar det bli höst men ännu är dagarna varma. Och jag har cyklat till Tors förskola (ja han har ju börjat på förskola, kan ni fatta?!?) och jobbet. Därför har höstbyxor och jeans fått vänta för man blir minst sagt varm av att trampa för både mig och en parvel i cykelvagn. Dessa sluttande backar som just i stunden enbart existerar för att provocera mig och min andning. Backarna vill jävlas med mig och det tror jag helt och fullt på när jag aldrig når toppen. En konspiration är vad det är!

/Madeleine


  
3 kommentarer:

Ekenäsliv sa...

Å va söt du va!! O klänningen var ju bara så fin.
Härligt med bröllop.
Kram Anna

Anna-Maria sa...

God morgon denna ljuva disiga söndagmorgon! Vilka underbara kort! Underbar håruppsättning och underbar klänning! Härligt med bröllop, detaljerna var underbara!
Ha en bra söndag!
Kram Amie

p.s snickarn var vädligt stilig, ni utgör ett väldigt fint par!

Browneyedgirl sa...

Vilka härliga bilder :)
Och ni är jättefina <3 så himla fin i håret är du.
Stor kram och ha det fint