tisdag 2 december 2014

För att det smakar så gott


Som ni ju redan vet adventfikade vi hemma hos min mamma. Här goda hembakade saffransskorpor. 
Här ser ni ju vår kökssoffa. Den ska jag, Christer, Tor och katterna ha i vårt blivande hus. Antingen i köket eller i orangeriet. Jag har inte riktigt bestämt mig än. Å andra sidan har vi inte köpt något hus heller. 


Det är så skönt att slippa ha en gigantisk skötväska med sig som man behövde när Tor var bebis. Nu räcker det med en blöja och en extratröja. Tors fjällräven ryggsäck är ju dessutom så himla snygg. Färgen är awesome. 

Ser ni där bakom soffan. Mamma har också ett bakbord som Christer snickrat. Jag använde mitt senast i helgen då jag bakade lussebullar. 


Mammas klassiker. Det är nämligen att stoppa ner en hyacint i kaffefliter. Sedan kantklipper hon upptill på filtret. Väldigt fiffigt tycker jag. 


Ni ser ju vad mycket hembakat. Naturligtvis provsmakar jag precis a l l t.  För detta är ju livets goda.


Vi drack glögg också. Med smak av päron. Det är den godaste jag någonsin druckit. Mamma hälsar att hon köpt päronglöggen på Ica. Kopp-arvegods.


Jag hade med mig två presentstrutar chokladkola som jag kokat kvällen innan. Strutarna har jag gjort av bakplåtspapper och presentpapper. 

/Madeleine

1 kommentar:

mia sa...


mmm...kan riktigt känna doften och värmen i det köket ;-)

päronglögg lät spännande fast jag är mycket känslig mot sulfit så jag får avstå även den, undrar just om man kan göra glögg som inte är baserat på vin..?

hoppas att ni har det bra hela familjen, du ser strålande vacker ut som vanligt och verkar landat i mamma rollen med behag, det värmer i hjärtat.

Många kramar från Mia