torsdag 28 april 2016

Mmm Magnumglass


6 glassar

glass:
2 dl cashewnötter, blötlagda 4-5 timmar
2 dl kokosgrädde
0,5 dl agavesirap
0,5 dl vatten
vaniljpulver
ev lite nötmjölk

Karamell:
1-2 msk kokosolja
8 urkärnade dadlar
1 msk lönnsirap
vaniljpulver
1 nypa salt

Chokladöverdrag:
1 dl kokosolja
0,5 dl lönnsirap
4 msk kakao

Gör så här:
Glass: Höll av blövtläggningsvattnet och skölj nötterna noga. Mixa ingredienserna tills du har en mjukglasskonsistens. Häll ev ner en skvätt nötmjölk om det är svårt att få det slätt. Häll glassen i formar med pinne och frys i 3 timmar. 


Karamell: 
Smält oljan över ett vattenbad.  Mixa olja, dadlar, sirap, vanilj, kakao och salt tills det blir slätt.

Chokladöverdrag:
Smält oljan över ett vattenbad och blanda olja, sirap ovh kakao till en slät konsistens. 




Ta ut glassarna, ta dem ur sina formar och doppa i chokladen. Lägg dem på en bricka eller tallrik med bakplåtspapper och låt dem ligga i frysen 5-10 minuter.

Ta ut glassarna, klicka på karamell och stryk ut så den täcker chokladen. Lägg tillbaka glassarna på brickan eller tallriken och låt ligga i frysen 5-10 minuter. Doppa dom en sista gång i chokladen och frys till de stelnat.

1 kommentar:

Alexandra sa...

Alltså mina glassar blev skit, dom blev stenhårda. Vet inte vad som blev fel, som att det blev för mycket vätska och blev tiöl is. Så dom åkte raka vägen ner i soporna utan att få toppingen på sig. 😢