fredag 6 september 2013

för att jag säger så här


Idag började jag med middagen vid halv tre. Dels för att jag skulle helsteka en kyckling med recept från Per Morbergs kokbok om husmanskost. Hans recept är ju verkligen från grunden så rätterna tar lång tid att göra. Allt tar också betydligt längre tid med en bebis.Jag har bytt duk på köksbordet till något mer höstlikt även om jag inte alls är speciellt förtjust i hösten. Jag gillar sommar, värmebölja, bad, spetsgardiner, mårbackapelargoner och solblekt hår. 

Om det nu nödvändigtvis måste bli höst ska jag i alla fall ha en d-j-ä-v-l-i-g-t tjusig duk på bordet.


Från balkongen har jag plockat in en bukett med mynta, citronmeliss och mårbackapelargon. Än är inte sommaren slut. Ha!Efter maten drack vi kaffe. Jag slutade nästan dricka kaffe när jag blev gravid och har inte riktigt börjat igen. Idag är det fredag så jag lyxade med en kopp.


Vi provade chokladklubborna i kaffet som jag gav Christer i födelsedagspresent. Christer grimaserade och tyckte att det var jätte äckligt. Jag tyckte mest det smakade söt choklad och inte kaffe.


Från den här fantastiska boken bakade jag imorse när Tor tog en powernap. En chef jag hade för hundra år sedan sa en gång till min mamma att jag hade så "flinka fingrar". 

Jag har alltid varit väldigt snabb med precis allt. Det bara svischar och jag gör flera saker samtidigt. Jag tycker bara det är irriterande när det blir för sävligt.

Sedan jag fick barn tar man varje tillfälle i akt att tömma kattlåda, dammtorka och baka i rekordfart. Man "passar på" och gör det ännu fortare än tidigare. Det gjorde jag imorse. Jag bakade det här...


God nougat med rostad mandel. Jag har längtat hela veckan efter att få göra och provsmaka de små godbitarna. Obs! Precis som havrebollarna jag burkar baka är dessa beroendeframkallande!Ikväll har vi massor av ljus tända, lyssnar på gamla avsnitt av sommarpratarna i P1, kollar youtubeklipp och nattar bebis. 


Jag har köpt vindruvor, ost och kex. Fast det orkar vi inte äta eftersom vi svullat i det beroendeframkallande ovan: Nougaten.

Apprå på det... Jag tycker det är viktigt att respektera sig själv, sina åsikter, sitt tycke och smak. 

Tycker jag inte om blått ska jag inte omge mig med blått Konkret. Enkelt.
Sedan jag blev rak med mig själv har mitt liv blivit så mycket bättre. Jag umgås enbart med människor jag tycker om, som gör mig glad och som berör mig. Det andra låter jag bli.

Jag inreder endast med föremål jag  ä l s k a r. Jag flyttar om, tittar och känner. Jag får en relation till både föremål och växter. Sen blir jag bästa kompis med känslan som inredningen förmedlar.

Det inre samarbetar med det yttre. Skulle jag då ha fullt upp med att hänga med människor som jag egentligen inte tycker om (kanske till och med stör mig på) brister kommunikationen mellan själen och livet. Inte bra inte bra.

Det är när jag genunit tycker om mig själv, mitt liv och min situation som livet flyter på, då man hinner med att göra det man älskar (i alla fall lite grann av det trots att man har en bebis). 

När jag också känner i magen vad som känns rätt är det mycket enklare att sålla bort. När du gör det som är rätt för Dig, då händer det så mycket nytt som gör dig så gott.

När man börjar på ett nytt jobb, träffar nya människor, går en kurs eller liknande går jag alltid in med inställningen: Jag undrar vad livet vill mig nu, vad är meningen, vilka människomöten kommer jag göra. Även om jag vet att jag inte kommer att förstå det just precis då så kommer jag att kunna blicka tillbaka och se det självklara sambandet. Allt hänger ihop och livet vill alltid ditt bästa. Våga bara följa med och låt alltid ditt hjärta tala. Men var försiktig, hjärtat är ömtåligt och är inte till allas förfogande. Var kräsen!

Det var det om det. Trevlig helg från mig.
/Madeleine


5 kommentarer:

Villa Björkenäs Backen sa...

God natt

Så mycket gott du här lagT.
Härligt att lyxa till samvaron med god mat.
Det är nptt visst med fredagar....
Själva tog vi det absolut lättaste vägen igår....
Pizza till hela familjen.

Vilken fin duk. Härligt att börja ändra om ändå nu till hösten...boa in sig


Ha en fin helg nu ! Kram

jenny a sa...

Bra inlägg! Jag är ju i en förändringarnas fas o undrar vad meningen är med allt... jag är skeptisk, men kanske blir det bra. Annorlunda, men bra.

Kram Jenny

~ Eva ~ sa...

Bra rutet om den fina randiga duken :)
Nästan så att jag inte törs knysta om att jag faktiskt älskar Hösten *fnissar gott*

Du är bra på att pyssla hemtrevnad, och bakverken ser väldigt goda ut också.

Tror att jag läste någonstans nyligen, att man inte ska sålla bort de människor man inte samklangar med...!?
Kanske någon ny trend på G.

Jag tycker som Dej. Det har jag alltid gjort i den frågan, men ändå haft svårt att leva efter den linjen, ibland.

De där fina kaffekopparna...vet du, att såna köpte jag två stycken också, dagen innan min livskamrat gick ut, och bara dog...
Hade jag skyndat mej och följt med honom den dagen för att köpa några till såna koppar,som han sa att jag kunde göra, hade jag förmodligen inte suttit här och skrivit nu...

Att tillbakablicka och förstå möten i efterhand, så gör jag också...för det är som ett livspussel alltihopa, ens öde.

Hoppas att lille Tor <3 sussar gott nu, och så önskar jag Dej och Christer en god natt också.

KRAMEN från Eva

Malin S sa...

Vilken superfint duk, gillar man inte hösten måste man jue göra det bästa av det o omge sig me fina saker låter som en riktigt bra lösning :)

Kram Malin

Browneyedgirl sa...

Detta var precis vad jag behövde höra fina du <3 tack. Energin har runnit av mig, känner mig ledsen och vilsen. Men igår kom jag på det, jag lever mitt liv helt fel just nu, ser inte det härliga som jag faktiskt har runt om mig. Ger energi till fel människor och fel saker. Så tusen tack, tänkvärda ord. Tar tillvara på dom raring.
Stor kram , ha en toppen fredag