onsdag 25 juni 2014

Kvinnfolk kan snacka!
Som småbarnsförälder känner man sig periodvis som ett nervrak då man inte får sova ordentligt. Man tycker att hela världen är fel utom just en själv som det är ganska så synd om faktiskt. 

Just nu är sådana dagar. Jag visste inte att en 1-åring kunde vara så bestämd på precis alla dygnets timmar? Och envis, precis som jag själv så därför förstår ni att när två envisa typer ska vara med varandra dygnet runt blir det...kamper... Hihi..

För att bryta detta envisa mönster åkte jag och Tor till Sigtuna helt allena idag. Sigtuna är en trivsam liten stad med många söta gamla hus. Man vill flytta in i vartenda ett. Tyvärr kan stadens invånare vara en smula märkvärdig vilket är synd då det inte gör sig med de gulliga husen. 

Däremot har Sigtuna på senare år fått flera roliga inredningsbutiker man kan titta i och kanske köpa sig en liten grej (för större grejer har man ju förstås inte råd med). 

Det är trångt som tusan med barnvagn, att bära ungen under armen är att föredra. Om man inte har en sådan där liten behändig "sulky" som alla shoppingmammor pratar om. Ni vet där hjulen far åt alla håll och kanter och man inte vart man styr eller var man är någonstans. Vips har man vält ner halva lilla butiken.

Fast jag har en unge som vill gå själv precis hela tiden (utom då jag lagar mat eller bakar då ska han vara i famnen) så då gör man bäst i att ha sällskap med sig som kan vänta med ungen utanför. Fast å andra sidan vill man ju att ungen ska få vara med och lära sig vara bland folk.  

Hur som haver köpte vi lite grejer, bland annat tre blomkvistar i blått i blomsterbutiken på Stora gatan. En hemskt rar butik som man blir både inspirerad och glad av. Hur vackra är inte blommorna? Jag är fasligt svag för det blå, så somrigt, elegant och hemtrevligt. Det var det om det. På återseende. 

/Madeleine

2 kommentarer:

Vikeskärs hem och ting sa...

Hihi, mitt i prick med vagnarna :) Kommer aldrig köpa en sådan om vi inte åker utomlands, då kan de vara behändiga.
Så fint med blommorna. Ser tallriken på väggen, då kommer definitivt den jag har här passa hos dig. Förbered er på 1 stor låda och en mindre på lördag med massor av fint. Jag plockade lite extra hos min pappa till dig :) Hoppas det inte gör något.

Snart ses vi, ska bli kul.
Kram kram från oss.

Jenny A sa...

Haha så underbart skrivet! Älskar din blogg!

Ert torp är f.ö. ljuvligt! Ni har lagt ner så mycket tid och verkligen gjort om det precis så som ni vill ha det. Så fint! Vilken oas, förstår helt och fullt att ni är mer än nöjda med upplägg lägenhet i Märsta och ett palats i Hälsingland.