onsdag 31 december 2014

Nyårsafton med pompa och ståt!


Så här såg vårt frukostbord ut imorse på självaste nyårsafton. 

Ser ni, igår fick jag en bukett med vita tuplaner av min gravida kompis som är på besök i Sverige.  

Det gjorde sig så bra på köksbordet. Imorgon kommer varenda julpinal åka ner i lådor. Nu ska jag göra vår här hemma. Annars brukar jag vilja ha jul i evigheter men inte i år. I år är ett annorlunda år. 

Tor åt yogurt ur en söt kaffekopp imorse. Småglin behöver nödvändigtvis inte äta ur plastskålar jämt tycker jag. Hur kul är det egentligen? Dock är det nödvändigt periodvis. Speciellt när dom är i en "kasta allt på golvet period". 


Jag hade köpt lyxjuice från saltå kvarn. Äpple och mango. Herregud så gott. Min favorit!!


Groddar är ju så nyttigt och gott. Det äter vi mycket av här hemma. Oftast groddar vi själva men inte den här gången eftersom vi kom hem till märsta igår kväll.


Lyxigt ljus al´a Yvonne Ryding. Doftar verkligen smakfullt, diskret och gott. Finns att köpa på hemtex om någon undrar. 


Jordgubbar och vindruvor. Tor älskar nämligen jordgubbar så dom var till honom. Jag hjälpte honom med ett par stycken. Hihi. 


Det var den här godingen jag köpte på Åhlens. En champagnehink. "What?" tänker ni. "Japp" svarar jag. Jag tänker inte att jag ska skåla i skumpa var och varannan dag. 

Nä si, jag tänker mig en ljust ljust rosa/med inslag av lime färgad hortensia i den här hinken. Det tror jag blir skitsnyggt.  Det tyckte faktiskt kassörskan på Åhlens också. ;)

Sedan slog jag in några paket av godiset "smarties" i cellofan och guldsnöre. Alla barnen ska få det vid nyårsfirandet som en festlig grej. 


Värdparet får liljor som jag lindat in i brunt silkespapper, cellofan och guldsnöre. Tor ska ge sin mormor och mormorsmor en varsin liten och gullig marmeladburk i nyårspresent. 


Paketen slogs in i små rara paket som påminner som sommar. Men samtidigt lite vintriga med vita snören. Hade man velat förstärka paketen åt det somriga hållet hade det varit fint med grönt snöre.  

Hej bloggisar, ha nu en trivsam och lättsam nyårsafton så ses vi om någon dag eller två. G o t t    n y t t    å r
ö n s k a r 
Madeleine
Mitt hem & jag1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Härlig frukost! GOTT NYTT ÅR OCH GOD ROLIG SOLIG FORTSÄTTNING!
Kram Claudine!